0
Evropske lige

FOTO: PRINTSCREEN

RADIKALNE MERE IH NISU ZAOBIŠLE: U Sportingu na udaru i igrači i zaposleni!

Objavljeno: 16.04.20 u 16:20

Lisabonski klub je bio u teškoj finansijskoj situaciji i pre pandemije koja je zaustavila svetski sport.

Fudbalski klub Sporting iz Lisabona skratio je radno vreme gotovo svim zaposlenima, a igračima je smanjio plate za 40 odsto, kako bi ublažio finansijske probleme uzrokovane pandemijom korona virusa.

Merama ‘privremene suspenzije’ ili  ‘skraćenog radnog vremena’ obuhvaćeno je 95 odsto zaposlenih.

Plate su za 40 odsto smanjene igračima i članovima stručnog štaba, dok su za 50 odsto smanjene plate upravi kluba. Lisabonski klub je bio u teškoj finansijskoj situaciji i pre pandemije koja je zaustavila svetski sport.

Portugalski mediji naveli su da Sporting neće platiti Bragi prvu tranšu od pet miliona evra, što je polovina transfera za trenera Rubena Amorima.

Početkom marta Sporting je za 10 miliona evra odlučio da dovede Amorima, koji je sa 35 godina postao najskuplji trener portugalskog fudbala kada je počeo da radi u Bragi.

Amorim je šesti trener Sportinga otkako je pre nešto manje od dve godine za predsednika kluba izabran Federiko Varandas.

Pre nego što je prekinuto prvenstvo, odigrano je 24 kola a Sporting je bio četvrti na tabeli sa 18 bodova manje od vodećeg Porta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter