1
Domaći fudbal

LISTA 10 NAJNEOBIČNIJIH STADIONA NA SVETU: Prvo mesto nosi stadion srpskog kluba (VIDEO)

Objavljeno: 16.04.20 u 18:29

Fudbalski klubovi ne prezaju pred kreativnim nagonom, tako neki od njih imaju krajnje neobične i originalne stadione.

HotSport vam danas donosi listu od deset najneobičnijih fudbalskih zdanja na svetu. Krećemo od ‘Bombonjere’, a posle je kroz listu sve slađe i slađe. Pogledajte i sami. Koji je vaš favorit?

10. Stadion ‘Bombonjera’ – Argentina

Možda i najmanje neobičan od svih na listi, našao je svoje mesto zbog toga što ima tri klasične tribine, dok je jedna napravljena u stilu balkona. Stadion Boke video je brojne istorijske mečeve, a priča se da tokom meča zbog buke i reakcija navijača cela konstrukcija podrhtava, dok se najmanja tribina dobro trese tokom mečeva.

9. ‘Kantrida’ – Hrvatska

Stadion Rijeke još jedan je od stadiona koji je delom uklesan u kamenu. Iznad istočne tribine nalazi se planina preko koje dok se vozite auto-putem imate predivan pogled na dešavanja na Kantridi, dok je sa druge strane Jadransko more.

8. ‘Krejven Kotedž’ (koliba) – Engleska

Koliba po kojoj stadion nosi ime i dalje je njegov deo. Svlačionice i deo službenih prostorija nalazi se u kolibi koja je postala sastavni deo stadiona.

7. ‘Mbato’ – Južna Afrika

Trening centar Severozapadnog univerziteta Južne Afrike ima kapacitet od 59.000 gledalaca i krajnje neobično postavljene tribine što ga čini jednim od najčudnijih stadiona u svetu.

6. ‘Skala’ – Farska ostrva

Stadion smešten na obroncima planine na Farskim Ostrvima, kapacitet je svega 2000 mesta, okružen je sa jedne strane planinama, dok jedan deo njega ima pogled na more.

5. ‘The Flout At Marina Bej’- Singapur

Stadion čije su tribine izgrađene na čvrstom tlu pored mora, dok sam teren pluta na vodi – jedna tribina koja postoji ima kapacitet 30 hiljada navijača

4. ‘Estadaio BBVA Bancomer’ – Meksiko.

Jedan od retkih stadiona gde želite da sedite u poslednjem redu, tada dobijate nesvakidašnji užitak gledanja fudbalske utakmice i užitka u prirodi. Na stadionu igra Monterej, kapacitet je 52.000 mesta. Sa svih strana stadion okružen je brdima.

3. ‘AL Šamal SC’ – Katar

Kapacitet je 5000 mesta, na njemu igra AL Šamal, a jedini je stadion za koji može da se kaže da je prava tvrđava. Tribine i teren izgrađeni su unutar impozantne tvrđave.

2. ‘Estadio Municipal de Braga’ – Portugal

Stadion Brage jedan je od najlepših i najčudnijih na svetu. Kapacitet stadiona je 20,268 mesta, a deo stadiona je bukvalno uklesan u brdu.

1. Stadion FK Voždovac – Srbija

Najčudniji od svih stadiona sa liste nalazi se u Beogradu i to na tržnom centru na opštini Voždovac. Istoimeni klub pod nadimkom ‘zmajevi’ igra na njemu, kapaciteta je 3000 mesta.

1
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter