0
Domaći fudbal

FOTO: Diošđer

DUŠAN BRKOVIĆ ZA HS: Imam odličnu sezonu u Diošđeru i novi ugovor na stolu! Pristali smo na smanjenje plata radi zaposlenih u klubu!

Objavljeno: 16.04.20 u 17:00

Odrađujem sedmu sezonu, a stadioni i tereni su perfektni i kod kuće nas prati u proseku 8.000 gledalaca. Bez licence za kluba, ako nema garantovan budđet – rekao je srpski štoper.

U prošlosti je Mađarska bila poznata po dobroj selekciji igrača, njihov nacionalni tim imao je nadimak ‘laka konjica’ predvodio ih je sjajni Puškaš, a poslednjih desetak godina polako se isplaćuju ulaganja u fudbal. Šampionat je zanimljiv, ima publike, a u usponu su klubovi, među kojima je i Diošđer, čiji oslonac u odbrani jeste Dušan Brković. Kada nije na terenu, zemljak Dejan Karan, onda je traka na ruci bivšeg omladinca Partizana.

– Proveo sam četiri dobre sezone u Debrecinu, imao izleg u Rigu i ponovo se vratio na mesto uspeha u Mađarsku. Ovog puta moja stanica je Diošđer, a ispisujem sedmu sezonu u klubu, pre pauze ona je bila sa dobrim učinkom – ističe za HotSport Brković.

FOTO: Diošđer

Ugovor traje do kraja takmičenja, a start je još pod upitnikom.

– Izgradio sam ovde određeni imidž, pokazao sam kvalitet i ponuda ima, a pregovaram da produžim ugovor, preostalo je da se dogovore samo neki detalji. Videćemo da li će pasti konačan odgovor, mada su drugi klubovi kontaktirali mog menadžera. Za sada se spominje da u periodu od 23. maja do 15 juna treba da nastavimo šampionat i preostalo nam je još osam kola do kraja.

Do daljeg sledi samo individualni rad, koji je moguć napolju.

– Pojedine ekipe već treniraju u manjim grupama. Mi još nismo počeli, imamo program, dobijamo ga svača četiri dana i olakšica je što možemo da trčimo i nema zabrane kretanja.

Klubovi su podigli lestvicu u mnogim segmentima.

– Ovde je moguće da imate četiri stranca, a ako je taj prosek na kraju sezone, sledi novčana nagrada od FS Mađarske, plus ako je na terenu i domaći igrač do 21 godine. Nekada igra pet stranaca, nekada tri, u zavisnosti od protivnika i ekipe dobijaju dobar novac od Saveza. Postoji finansijska nagrada za konačan plasman. Sve ovo donosi napredak.

Stadioni su novi, a uslovi za igranje kao u Bundesligi.

– Niko ne može da se takmiči ako teren nema reflektore i grejače trave. Od ove sezone je kalendar skockan tako da smo igrali do polovine decembra i nastavili trku 25. januara. Na ovaj način želja je da letnja pauza traje duže. Poštop sam igrao u mlađim selekcijama Partizana, ovde svi imaju sportske centre slične ‘Zemunelu’ sa dosta terena. I baš sada kada je pauza moj klub gradi još jedan teren, a posvećeni su radu akademija.

FOTO: Diošđer

Dva vodeća tima imaju dobru platežnu moć.

– Ferencvaroš ima prednost na tabeli i dva meča manje u odnosu na Videoton, ali biće zanimljiv rasplet. Oni dovode igrače sa raznih strana, a od kada je na kormilu lidera Sergej Rebrov imaju i ukrajince. Platežna moć velikih timova je dobra, mada i ostali timovi idu napred, plata je uvek u dan. Ekipa koja ne može da garantuje budđet za sezonu, ne dobija licencu, dešavalo se da izbace pre par godina tri ili četiri ekipa iz elite.

Podsticaj za dolazak navijača jesu moderni stadioni.

U poslednje vreme nas je pratilo preko 8.000 navijača, a atmosfera je odlična i sve deluje dobro. Njihova selekcija je kroz ligu nacija stigla do baraža za EP i čeka ih meč sa Bugarskom. Nemaju ‘zvezde’ ali su kompaktni.

Na kraju, neizbežna je priča oko smanjenja plata.

Moj klub je primanja smanjio za 30 posto za april, maj i jun. Obavestili su nas da samo tako zaposleni u administraciji, radnici koji održavaju centar i terene mogu da zadrže posao, u suprotnom usledili bi otkazi. Bili smo složni i prihvatili predlog, a pored umanjenja za nas nije problem da preživimo ovaj period – rekao je na kraju razgovora za HotSport Brković.

FOTO: Diošđer

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter