0
Evropske lige

FOTO: Bayern promo

SRPKINJA KOJA JE OSVOJILA LŠ – J. DAMNJANOVIĆ: Biti na vrhu Evrope je nesvakidašnji osećaj, fudbalerke u Nemačkoj imaju status profesionalca!

Objavljeno: 15.04.20 u 10:22

Jovana je jedina srpska fudbalerka koja može da se pohvali da je u karijeri osvojila Ligu šampiona, a put koji je prešla u karijeri nije bio nimalo lak.

Fudbalerka Bajerna iz Minhena Jovana Damnjanović, ambasador SportNeta  u razgovoru za HotSport govorila je o srpskom fudbalu, Ligi šampiona koju je osvojila sa Volfsburgom, ali i igrama u velikom Bajernu iz Minhena.

DA LI ĆE SE IGRATI: Poznat je krajnji rok do kada mora da počne Superliga

Dvadesetpetogodišnja srpkinja igra na poziciji napadača, prošla je sve reprezentativne selekcije, dugogodišnji je član seniorske reprezentacije Srbije. Jedina je sa prostora Srbije koja uz Bundesligu i Kup Nemačke u svom opusu ima osvojenu Ligu šampiona za dame.

– Biti na vrhu Evrpope je nešto nesvakidašnje, neverovatno iskustvo i uspomene za ceo život. Uspopn nikada nije lak, ali nekako, kada imaš 19 godina i radiš ono što voliš, sve to doživljavaš više kao zabavu nego kao neku poteškoću. Tek sada kada pogledam malo unazad, shvatim koliki je to uspeh tada bio. U tom trenutku nisam bila ni svesna cele situacije. Najviše što sam naučila iz tog osvajanja Lige šampiona je da kada si na vrhu, možeš tu da ostaneš dan dva, baciš pogled na dole i uživaš… A već treći dan moraš da nastaviš još jače da bi se opet na taj vrh vratio – počela je Damnjanovićeva razgovor za HotSport.

FOTO: Bayern promo

Jovana nam otkriva koliko se fudbal u Srbiji i Nemačkoj razlikuje.

– U Nemačkoj su sve fudbalerke profesionalci, i samim tim imaju mnogo veća prava i pre svega budućnost nego devojke u Srbiji. Odve su fudbalerke i zdrastveno i penziono osigurane.

Talentovana fudbalerka nam je otkrila i kako provodi vreme u izolaciji.

– Provodim vreme u učenju novih stvari, isprobavanju novih recepata, čitanju knjiga. Igranju FIFA igre, naravno nezaobilazni su i svakodnevni treninzi.

FOTO: Slobodan Sandić

Postoje najave da će se fudbaleri u Nemačkoj do kraja maja vratiti svojim svakodnevnim obavezama, kakva je situacija u ženskom fudbalu otkriva nam Jovana.

– Iskreno, nadam se da će početkom, ili sredinom maja početi i naše prvenstvo. Do kraja sledeće nedelje bi već svi klubovi trebalo da započnu sa treninzima na terenu, u manjim grupama.

Otkriva nam i da li članovi muške selekcije Bajerna gledaju njihove mečeve.

– Da, dolaze na pojedine mečeve. Poslednji put bili su Gnabri i Dejvis, pratili su naš meč u Ligi šampiona.

O kolegama govori u superlativu.

– To su sve super momci, jako su ljubazni i prijatni, glava im nije u oblacima.

Za kraj, Jovana otkriva ima li idole po kojima bazira igru.

– Nemam idole. Kada sam bila mlađa obožavala sam Pjanovića i Drogbu. Sada više gledam to sa neke taktičke strane i pratim kretanja na terenu i pokrete pojedinih igrača – zaključila je Jovana Damnjanović razgovor za HotSport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter