2
Domaći fudbal

RUSI PIŠU: Gasprom napušta Zvezdu!

Objavljeno: 15.04.20 u 19:15

Šok bi mogao da usledi ako se ispostavi da je pisanje ruskog medija tačno, ‘Gasprom’ zavrće svoj gasovod.

Kada je Zvezdi 2010. godine gorelo pod nogama uleteo je ruski naftni gigant ‘Gasprom’ i ugasio je požar. Saradnja je nastavljena do dana današnjeg, a firma iz Sankt Peterburga je svake godine novčano pomagala crveno-bele, od prvog tima do mlađih kategorija. Sjajnu saradnju mogao bi da pokvari korona virus. Naime, ruski ‘Nevasport’ piše da bi ‘Gasprom’ mogao da prekine sponzorisanje Crvene zvezde.

‘Gasprom’ je poznat kao sponzor mnogih sportskih klubova, a dva najpoznatija su svakako Zenit i Šalke. Tu je Crvena zvezda, ali i veliki broj košarkaških sekcija i sekcija hokeja na ledu. Prema pisanju ‘Nevasporta’, ‘Gasprom’ bi i dalje bio generalni sponzor Zenita i Šalkea koji bi po završetku krize od korona virusa nastavili da promovišu naftnog giganta.

Bez sponzorskih ugovora usled krize (opala kupovina nafte i gasa pandemijom korona virusa) mogli bi da ostanu Crvena zvezda i hokejaški klub Avangard iz Omska. Naravno, trebalo bi sačekati zvanične izjave nekoga iz ‘Gasproma’ ili Crvene zvezde.

Po slovu ugovora ‘Gasprom’ godišnje Zvezdi uplaćuje četiri miliona evra. Nema sumnje da bi to bio veliki udarac za crveno-bele.

‘Gasprom’ je krizom izazvanom korona virusom zapao u krizu jer se nafta i njeni derivati mnogo manje prodaju.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter