2
Domaći fudbal

FOTO: Muskron

NEMANJA ANTONOV ZA HS: Sezona u Muskronu je pun pogodak! Nisam želeo da ostanem u Partizanu!

Objavljeno: 15.04.20 u 11:39

Belgijanci su poništili odluku posle pritisaka UEFA da se takmičenje neće nastaviti, a novo zasedanje je 24. aprila – rekao je srpski defanzivac.

U Belgiji je sve usmereno na borbu sa koronavirusom, pa su tako čelnici odlučili da je fudbalska sezona završena. Ipak, posle ‘pretnji’ iz UEFA, ova odluka je suspendovana.

Tako da se Nemanja Antonov sprema da odradi ostale utakmice na visokom nivou, a pokazao je u centru Evrope da se polako vraća na staze stare slave.

– Dobili smo program, sprovodimo ga bez prisustva trenera individualno na terenu u kampu. Imamo pravo jednom dnevno, ostatak vremena provodim uglavnom kod kuće. Muskron je na granici sa Francuskom, a doneta je odluka da je na snazi vanredno stanje do 3. maja, možda se produži, mada posle pređenog pakla broj oboljenih se smanjuje – rekao je Antonov za HotSport.

Situacija je u jednom trenutku uticala da se označi kraj fudbalske sezone.

– Za Amaterske lige nije problem, a usledio je pritisak iz UEFA i povučena je prvobitna odluka. Novo zasedanje čelnika kuće fudbala je 24. aprila i onda će biti ssve jasnije. Ostalo je deset utakmica.

Dolazak u Belgiju se pokazao kao pun pogodak.

FOTO: Muskron

– Izabrao sam pravu stanicu za uspon karijere, koja možda nije išla željenim putem. Ipak, ovde sam se potvrdio, odigrao dobro u kontinuitetu i zimus imao zvaničnu pobedu da promenim tim.

Neke od stvari se nisu poklopile oko novog angažmana.

– Odbio sam Serkl Briž koji je bio čak deset bodova od ‘luke spasa’. Nisam želeo da se borim za opstanak i to je bio jedan od razloga ostanka.Onda je u drugom delu usledila super serija, tako da sada za ispadanje brigu imaju Beveren i Ostende.

Mnogi klubov su uzdrmani krizom.

– Probleme ima i Anderleht. Jaki ugovori, loše procene, pa imaju gubitke. Licencu nije dobio Ostende i Muskron ima neke probleme, mada smo uvereni da će uspeti. Mi igrači smo pristali da nam plate budu smanjene 30 posto za april i maj.

Boravak u Grashopersu i jedna sezona u Humskoj su arhivirani.

– Ovde sam godinu i po dana, a iskreno u Partizanu nisam hteo da ostanem. Nisam igrao, tek u finišu sezone sam upisao u kontinuitetu deset mečeva. Nisam dobio pravu šansu kao u Muskronu, a sve sam uzvratio dobrim učinkom.

Na kraju, posle nastupa u svim reprezentativnim selekcijama Srbije Antonov ‘pikira’ i dres najboljeg tima Srbije.

– Tu sam, igram dobro i nadao sam se šansi možda u nekoj prijateljskoj utakmici. Imam strpljenja, a doći će i to u bliskoj budućnosti. Što se tiče daljih klupskih planova imam ugovor na još godinu dana, a moguć je i odlazak – poručio je na kraju razgovora za HotSport Antonov.

0
0

2 Komentara

  1. Steta, dobar igrac.
    Sta to vrijedi kad vecina ljudi koji upravljaju Partizanom nisi vidjeli i prepoznali potencial koji posjeduje Antonov.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter