3
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

KANATLAROVSKI: Crvenu zvezdu nema ko da stigne, najbolji je klub na Balkanu!

Objavljeno: 15.04.20 u 12:28

Dragan Kanatlarovski je jedan od fudbalera koji je za samo godinu dana igrom, odnosom prema dresu postao jedan od omiljenih igrača Crvene zvezde u generaciji Dragan Stojkovića.

Aktuelni selektor kadetske selekcije Severne Makedonije ističe da će crveno-beli u svakom smislu nastaviti da dominiraju na srpskoj sceni i po završetku ove pandemije izazvane korona virusom.

– Crvena zvezda je bez dileme najveći klub na Balkanu. Vode ga najbolji sportski radnici u Srbiji na čelu sa Zvezdanom Terzićem, tu je i legendarni Dragan Džajić čiji su iskustvo i saveti sigurno nemerljivi, a Dejan Stanković je posle izvanredne fudbalske karijere nagovestio da bi mogao da ima isto tako uspešan trenerski put. Ne brinem ja za moj klub, jer će bez obzira na velike posledice, koje će neminovno izazvati ova pandemija, nastaviti da se razvija u najboljem smeru. Kako u Srbiji tako i u Evropi gde nas je sjajno predstavljao u poslednje tri sezone – smatra ‘Dragi’.

FOTO: Crvena zvezda

Iako u ovom momentu još nema jasnih naznaka kada će biti nastavljena Superliga, ‘Kana’ nema mnogo dilema kad je ishod šampionske trke u pitanju.

– Zvezdu nema ko da ugrozi u Srbiji, jer je najbolja, za dva koplja iznad svih. Bitnije od bodovne razlike je činjenica da je Stanković za kratko vreme ‘namestio’ igru. Prepoznatljiva je, napadačka ali dobro izbalansirana, vidi se na čemu insistira a to se sigurno svidelo i gledaocima jer su pune tribine najbolji dokaz za to. Ima zaista kvalitetne igrače a posebno mi je drago što je šansu ukazao mladim igračima Petroviću, Nikoliću i Gavriću koji su budućnost kluba i veliki kapital.

Jedan je od retkih koji nije sumnjao da je Stanković spreman za novu fudbalsku ulogu.

– Kad neko ima mentalitet pobednika i fajtera kao Dejan, onda svakom poslu pristupa na najodgovorniji mogući način, odnsono 100 odsto. Imao je veliku karijeru, radio sa zaista sa najvećim trenerima današnjice i to iskustvo je neprocenjivo. Uz to je sa obe noge na zemlji. Od prvih treninga, a pratio sam ih preko medija, utakmica u Turskoj koje sam gledao, pa ovih šest u šampionatu, samo sam dobio potvrdu svojih prognoza u vezi Dejana. Fudbaleri Zvezde, posebno oni mlađi zaista imaju mnogo toga da nauče od njega, a ja se nadam da će ostati bar nekoliko godina u klubu i ponoviti uspehe koje je imao njegov prethodnik Vladan Milojević.

FOTO: FK Crvena zvezda

Vanredno stanje Kanatlarovskog je zateklo u Vranju, pa je tu i ostao.

– Lak mi je bio izbor, da se vratim u Bitolj i budem u samoizolaciji 14 dana ili da ostanem uz svoju lepšu polovinu u Vranju. Iskreno, nije nam dosadno, nađemo zanimaciju a ja sam konačno pronašao slobodno vreme da napišem stručnu knjigu. Sklapam materijal i u narednih mesec dana trebalo bi da je završim. Veče nam je uvek rezervisano za neki dobar film, seriju.

Kontakte su sveli na minimum.

U ovo vreme, treba zaštititi sebe od drugih i obrnuto. Pratim sva dešavanja kod nas i u svetu, nije vreme za neozbiljnost. Tehnologija je napredovala, imamo društvene mreže, skajp, pa nijedan daljina ne predstavlja problem. Kad se nađete u ovakvoj situaciji onda tek shvatite ko su vam dragi ljudi i koliko su vam važni u životu, budete svesni na koji način u budućnosti bi trebalo da im kvalitetno posvetite vreme. I ova pošast će proći, ide lepše vreme i nadam se da ćemo za mesec dana ponovo moći da se vratimo obavezama i normalnom životu.

Dragana čekaju i kvalifikacije za EP sa kadetskom selekcijom Severne Makedonije.

Kao i sve Vanredno stanje nas je negde zaustavilo u radu. Već sam napravio neki okvirni plan rada kad sve ovo prođe, ali on će pre svega zavisiti kad UEFA bude zakazala kvalifikacione turnire. U svakom slučaju imaćemo svi dovoljno vremena da se pripremimo. Samo da smo živi i zdravi. Da iskoristim priliku da pravoslavcima čestitam nadolazeći Vaskrs – zaključio je nekadašnji igrač Crvene zvezde.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter