0
Evropske lige

FOTO: Privatna arhiva

TEMA KORONA NA HS – RADOVANOVIĆ: Svlačionice su zaključane, pravo sa treninga u kola, nema tuširanja do kuće!

Objavljeno: 14.04.20 u 11:10

‘Mi smo na svu sreću dobili dozvolu da tri puta nedeljno po 45 minuta možemo da odradimo trening u kampu, a nastavak sezone se očekuje u junu’, kaže štoper.

Na sve se fudbaler navikne, a karantim Aleksandru Radovanoviću igraču Lansa ne pada teško, pošto su zbog profesionalnih obaveza često sa ekipom. U Francuskoj je sinoć očekivano produženo vanredno stanje i na sreću igrača klub srpskog defanzivca je odavno reagovao i imaju specijalnu dozvolu za treninge.

– Ovo sve traje i već prve nedelje skockan je plan po kom možemo tri puta nedeljno po tri igrača u grupi da radimo 45 minuta na terenu u kampu. Kondicioni treneri imaju pune ruke posla, a mi po pravilu iz kola izađemo na teren i odmah čim završimo u kola i kući. Svlačionice su zaključane, nema presvlačenja ni tuširanja – kaže za HotSport, Radovanović.

Mnogo je prethodnih dana polemike oko odrađivanje preostalih utakmica.

– Doneta je odluka da nova sezona startuje 28. avgusta, a neki su bili za odlaganje i da uđu dva kluba i niko ne ispadne. Problem je učešće u Evropi, jedni su aktuelnoj tabeli, drugi imaju nešto „posebno“ tako da polemike traju.

Postoje indicije da trka može da se nastavi u junu.

– Ako sve bude dobro, očekivano je polovinom juna, a mi imamo još deset kola, mada nije lako posle ove pauze da se pravo iz stana vratimo na teren. Neophodne su mini pripreme i UEFA insistira da se priča završi na terenu.

Drugo mesto žuto-crvenima garantuje povratak u ‘elitu’.

– Lans je na putu stare slave i mislim da imamo najbolju ekipu uz Lorijen. Samo je važno da nemamo neki krizni period kao što je bilo tokom januara i februara, što smo sve nadoknadili kasnije. Ovde navijači žive za klub, a cene nas Srbe, pošto su pre mene dobar utisak ostavili: Cvetinović, Veselinović, Bisevac, Kovačević i Milovanović.

FOTO: Privatna arhiva

Ova sezona je potvrdila uspon srpskog štopera.

– Imao sam tešku povredu, pa kada ste izvan tima šest meseci onda se ne osećate kao profesionalac. Morao sam sve da gradim ispočetka, a uspeo sam da se ustalim, odigram dobro, postignem pogodak za pobedu. Mislim da su u klubu zadovoljni i samo da odemo u viši rang.

Konkurencija u timu je često velika.

– Mi nismo stranci, a ovde se više odlučuju za igrače iz Afrike i pogotovo sa francuskog govornog područija Kamerun i Obala Slonovača. Ima ih dosta, donose rezultate i profit, tako da neće da menjaju poslovnu politiku.

Sada je Radovanović „nezaposlen“.

– Za mart smo dobili platu u potpunosti, a svi igrači su na birou i za april i maj nam sledi sedamdeset posto primanja. Takav je zakon, dok traje vanredno stanje.

Na kraju planovi za budućnost su vezani za isti dres.

– Ovde sam se uklopio, srećan sam i bez obzira što imamm ugovor do juna 2022. godine, moja je želja da ga produžim. Videćemo, samo da ispunimo plan kada se nastavi sezona, a žao mi je što nećemo igrati pred navijačima – poručio je na kraju razgovora za HotSport, Radovanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter