0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

GAVRIĆ I NIKOLIĆ BIĆE NAJTRAŽENIJI NA LETO: Zvezda zbog novih pravila neće želeti brzo da proda mlade igrače!

Objavljeno: 14.04.20 u 15:44

Sam generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je više puta ponovio da Crvena zvezda živi od prodaje igrača, pre svega onih mladih koji su najtraženija ‘fudbalska roba’ u Evropi.

Sve su glasnije priče da bi Partizan egzistenciju za narednih šest meseci mogao da pronađe u prodaji svog najvećeg talenta Filipa Stevanovića. Mladi krilni napadač dobio je od početka prvenstva šansu kod trenera Save Miloševića. Sa druge strane Crvena zvezda je u razvoju svojih talenata zakasnila šest meseci, jer je zbog Lige šampiona više verovala u skupa inostrana pojačanja koja su podbacila.

Kada su krajem decembra u Zvezdi uvideli greške šansu su dobili Željko Gavrić i Veljko Nikolić. Deca rasla iza južne tribine stadiona ‘Rajko Mitić’ brzo su pokazala kvalitet i postala nosioci igre. Željko Gavrić je na terenu proveo 422 minuta i postigao je jedan gol. Sa druge strane Veljko Nikolić je igrao 512 minuta i postigao je gol uz asistenciju. Nažalost, bolji učinak tokom proleća zaustavila je pandemija korona virusa i veliko je pitanje da li će se sezona nastaviti.

Navijači su skeptični po pitanju toga da li će i od leta gledati dva svoja deteta u timu Dejana Stankovića. Razlog je što će ponuda iz Evrope biti sigurno na stolu, ali…

Prvi razlog zbog kog će Zvezda najverovatnije zadržati bar još godinu dana svoja dva supertalentovana deteta je recesija koja će pogoditi svet fudbala, te ni cene Željka Gavrića i Veljka Nikolića neće biti onakve kakve bi bile da COVID-19 nije zaustavio planetu.

Ipak, drugi razlog je daleko važniji, a to su pravila Superlige Srbije za sezonu 2020/2021. A, ona glase da će svaki učesnik ‘elitnog’ ranga utakmice morati da počinje sa dva igrača mlađa od 21 godine. Kako sada priprema neće biti i kako će se ući iz sezone u sezonu, Dejan Stanković i njegovi saradnici neće imati vremena da osposobe nove mlade igrače. Tako će nosioci najverovatnije ostati upravo Željko Gavrić i Veljko Nikolić koji su se dokazali.

Za prodaju ima vremena, jasno je da cena dva igrača u budućnosti samo može rasti…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter