0
Evroliga

SVE UTAKMICE EVROLIGE U SRBIJI: Ozloglašeni trener izneo predlog za završetak sezone

Objavljeno: 13.04.20 u 14:22

Trener turskog Anadolu Efesaveruje da će se Evroliga nastaviti u dogledno vreme.

Ergin Ataman, čovek koji sa klupe predvodi lidera prekinute Evrolige, očekuje nastavak sezone u julu ili avgustu, što je rekao za turski ”A spor”.

– Mislim da nastavka neće biti do kraja maja. Sa druge strane, u julu i avgustu će biti veoma teško za igranje. Mi u Evroligi imamo timove iz deset zemalja, a svaka od njih ima ima svoje mere protiv širenja virusa. Ne verujem da će se granice otvoriti uskoro. Svi će i dalje želeti sebe da zaštite – kaže Ataman.

Trener koji je zbog svoje istorije i odnosa sa navijačima Crvene zvezde prvi na listi najomraženijih trenera u Srbiji,  otkrio je da se razmišlja o završetku takmičenja u jednoj državi, moguće čak i u Srbiji.

– Razmatra se igranje u jednoj državi, koja u tom trenutku bude imala najmanje problema i zaraženih. Iz ove perspektive i gledajući situaciju u zemljama poput Hrvatske, Češke, Slovačke, Grčke i Srbije, čini se da bi u njima već u maju moglo da bude bezbedno – smatra turski stručnjak i potom pojašnjava kako bi to sve moglo da izgleda u praksi:

– Timovi bi dobili specijalne dozvole za letenje, a celo osoblje bi moralo da bude bezbedno. Svi učesnici bi bili smešteni u jednom ili dva hotela, a utakmice bi se, razume se, igrale bez prisustva publike. Naravno, uz televizijski prenos koji bi mogao da se gleda u celom svetu – zaključio je Ataman.

Podsetimo, sezona u Evroligi prekinuta je 12. marta uoči 29. kola, a Efes je bio prvi na tabeli sa skorom 24-4.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ko se seća tog prvenstva? 🖐 Atina 1995, finale Jugoslavija-Litvanija!

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter