0
Evropske lige

FOTO: Krasnodar

SPAJIĆ EKSKLUZIVNO ZA HS: Zvezda je ostala ‘kost u grlu’ Krasnodaru, Bane je poštovan u Rusiji, osvojio je sve u karijeri! 

Objavljeno: 13.04.20 u 19:06

Zenit je odmakao, a nama za evropsku elitu predstoji borba sa Lokomotivom i izabrao sam pravi klub, koji je podigao lestvicu u svakom pogledu – rekao je štoper.

Nije se nijednog trenutka mnogo libio Uroš Spajić da napusti centar Evrope i preseli se iz Anderlehta u Krasnocar. Ovih dana je verovatno ponosan na povučen potez, pošto je njegov bivši klub okovan problemima, dok kod gazde Galickog ide uspon ekipe, u kojoj je srpski defanzivac bitna karika pored legije stranih igrača. Na spisku nije ‘baksuzan’ broj 13.

FOTO: Krasnodar

– Pravilo za novu sezonu je promenjeno i ukupno osam igrača koji nisu Rusi mogu da budu u protokolu. Za mene to ne predstavlja problem, iskusniji igrači sa dužim stažom će otići najverovatnije, mada pre toga čeka nas još osam mečeva. Svaki je važan borbi za Ligu šampiona – rekao je  Spajić za HotSport .

Ulaganja polako donose benefit.

– Igrali su Ligu Evrope, uspeli da prezime i sada je naša misija korak od do elitnog takmičenja. Borba je sa Lokomotivom, pošto je lider Zenit pred novom šampionskom krunom.

Imali su i kiks protiv Crvene zvezde koji nisu planirali.

– Kada sam došao, malo smo pričali i šalili se oko dvomeča, žalili su se na sporne situacije, videlo se da ih boli eliminacija. za mene je Zvezda nešto posebno, moj klub, tim za koji sam igrao. Ima posebno mesto u srcu kao i Anderleht, ali su posle promena Belgijanci baš pali.

Ništa nije pokolebalo čelnike da nastave da napreduju.

– Okrenuli su se nadogradnji tima, svaka odluka se analizira i gazda Galicki vuče super poteze. Lestvica je podignuta, kao i ulaganja na mnogim poljima.

Stadion izgleda kao iz bajke.

– Savremen sa svim pratećim sadržajima. Moderan sportski centar, ovde se sa velikim poštovanjem priča o Krasnodaru. Za navijače je najvažnije da se dovode dobri igrači, ja sam prezadovoljan i u Rusiji se osećam kao kod kuće.

Defanzivac je pokazao potencijal u trećem inostranom klubu.

– Postigao sam gol u 95. minutu za bod protiv direktnog konkurenta Rostova. Stvarno su nepredvidiva ekipa, koja može da pobedi svakoga, kada imaju svoj dan. Bitke su pred nama, ali nema ništa pre 31. maja. Ostao sam ovde da ne budem ponovo u karantinu, a tu je i devojka da mi pravi društvo. Neke najave su da ćemo nastaviti trku u junu.

FOTO: Krasnodar

Zemljak Branislav Ivanović je istinska zvezda u Rusiji.

– Svi ga poštuju, kao i ja za blistavu karijeru u klubovima i reprezentaciji, a naravno ovde ima veliki respekt kao kapiten giganta. Osvojio je sve u karijeri, a i dalje sa 36 godina igra na vrhunskom nivou.

Spajić je jedan od njegovih naslednika u dresu ‘orlova’.

– Čujem se sa ostalim reprezentativcima. Imamo svoju grupu, pričamo oko aktuelne situacije i čekamo novo okupljanje pod palicom selektora Ljubiše Tumbakovića.

Naredni protivnik je Norveška.

– Sve je prolongirano za septembar. Dobar rival, igraju kod kuće moćno, a to su pokazali protiv Španije. Mi smo najbolji kada je najpotrebnije i nadam se da će tako da bude i u borbi za EP.

Do tada su primarne klupske obaveze.

– Čeka nas mnogo posla, ali prvo da se sve vrati u normalu, da možemo da na terenu završimo šampionat sa nadom da od jeseni Krasnodar igra u Ligi šampiona – zaključio je Uroš Spajić razgovor za HotSport.

FOTO: Krasnodar

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter