0
Ostali sportovi

FOTO: Visa

MILICA MANDIĆ NAJAVILA KRAJ KARIJERE: Donela je Srbiji prvo zlato na OI, a posle Tokija se oprašta

Objavljeno: 13.04.20 u 13:55

Prvo Olimpijsko zlato za Srbiju osvojila je Milica Mandić, kada se 2012. popela na najviši tron pobedničkog postolja u Londonu i time je ušla u sportsku istoriju.

Osam godina kasnije naša sjajna tekvondistkinja se spremala za novi šampionski pohod, ovog puta u Tokiju, ali ta misija je prekinuta i moraće da sačeka 2021.

Promena planova, međutim, nije uticala na energiju i optimizam kod naše sportistkinje, koja je jedan deo svog doma pretvorila u trening centar gde redovno održava formu.

– Trudim se da održavam formu koliko mogu u kući. Napravila sam malu teretanu na terasi, sa tekvondo rekvizitima. To mi je najlepši deo dana, kada odradim trening i malo pobegnem od svih vesti i dešavanja. Udahnem svež vazuh i maksimalno se posvetim zadatku. Treneri svakodnevno šalju šta treba da se uradi i kada, tako da ne odstupam od svoje dosadašnje rutine i to mi prija – kaže Milica u razgovoru nastalom u partnerstvu sa „Vizom“.

Mandićeva dodaje da je najbitnije u ovom trenutku da joj je porodica dobro i da je za potrebe treninga u kući napravila mini-teretanu.

– Kako je napredovalo širenje cele ove situacije bila sam svesna da je to jedna od opcija. Znam da je doneta prava odluka u ovom momentu. Zdravlje je na prvom mestu i ne treba ga ugroziti ni po koju cenu. Ali znajući sve to teško mi je pala odluka. Ove godine je trebalo da završim karijeru posle Olimpijskih Igara. Sada se sve pomera, i još mi treba vremena da procesuiram ove događaje – kazala je Mandićeva.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter