FOTO: FIBA
in , , ,

SELEKTOR ARGENTINE: Željko Obradović za dan zaradi koliko ja za mesec!

Selektor Argentine Serhio Ernandez dospeo je danas u žižu košarkaške javnosti, pošto je pomenuo zarade Željka Obradovića i Serđa Skariola.

‘Gaučos’ se u intervjuu za ‘Infobae’ dotakao teme da kao trener u zemlji koja je druga na svetu ne može da zaradi novca koliko to učine Željko Obradović i Serđo Skariolo. Želja mu je da odradi Olimpijske igre u Tokiju, a potom da vidi da se preseli na ‘Stari kontinent’.

– Jedina stvar koju nisam zaradio u karijeri je novac. Ako me pitate da li mogu da kupim stan u glavnoj ulici Buenos Ajresa, ja ću vam reći – ne. Živim u stanu od 70 kvadrata. Ne žalim se, ali ima sigurno ljudi koji ovo čitaju i misle… nema veze. Ali, Obradović zarađuje na dan koliko ja zaradim za mesec dana ili više. Išao sam u kuću Serđa Skariola. Igrao sam protiv njega, pobeđivao i gubio, pre 15 godina. Vodio sam ekipu na tri Svetska prvenstva, bio sam na tri Olimpijska turnira, osvojio sam tamo medalju. Imam 21 titulu, jedan sam od argentinskih trenera sa najviše titula. Nisam lud da idem da živim u Evropi. Argentina je moje mesto. Ali imam još nekoliko godina i možda je ovo moja šansa. Želim da radim tamo – poručio je Ernandez.

Kada je počela pandemija korona virusa bio je u Španiji, ali je na upozorenje Luisa Skole brzo krenuo nazad u domovinu.

Luis Skola me je zvao dok sam bio u restoranu i rekao mi je da odmah idem u Argentinu. Pitao sam ga zbog čega, jer je sve bilo normalno. A on mi je rekao: „Ništa se ne dešava danas, ali hoće. Pre nedelju dana je bilo isto i ovde u Milanu“. Delovalo mi je ludo, ali ipak je to Skola, pa sam ga poslušao. Kada sam stigao u Argentinu saznao sam da je Trej Tompkins pozitivan na virus. Da sam čekao 14. kada je trebalo da se vratim, ne znam da li bih uopšte to uspeo. Ali, to je Luis, neverovatan na svaki način – zaključio je Ernandez.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Autor: Redakcija

FILIP KOSTIĆ EKSKLUZIVNO ZA HS: Inter? Prija interesovanje tako velikog tima! Radonja je brži, ali mi smo… Želimo spektakl sa Hrvatima!

REKAO JE DA BI RADO NAZAD U ZVEZDU: Sad ima ponudu na stolu!