0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

BOJAN MATIĆ ZA HS: San mi se ostvario, igram za klub koji sam sa juga bodrio! Boriću se da stignem Lukića, Bena i Sadika!

Objavljeno: 12.04.20 u 21:05

‘Moji konkurenti su Lukić Ben i Sadik, to me motiviše, a imao sam debi u derbiju i najvažnije je da sam u klubu koji sam nekada sa juga bodrio’, rekao je napadač Partizana.

U opisu njegovog posla glavni deo su golovi, a napadač Partizana Bojan Matić krenuo je da trese mreže rivala u Srbiji, posle dolaska ove zime iz Vojvodine uspeo je da ‘overi’ poslednji trijumf crno-belih protiv Voždovca. Dane u izolaciji provodi u rodnom Novom Bečeju i radi po klupskom programu.

– Živim samo pedesetak metara od stadiona, ovo je mali grad, nema kod nas zaraženih, a svejedno poštujem sve mere koje su propisane. Odradim vežbe snage, ali nedostaje mi fudbal, makar i števi na prazan gol – rekao je Bojan Matić za HotSport.

Sezona je zaustavljena u trenutku kada je golgeter ‘parnog valjka’ krenuo da pogađa.

– Ulaske u igru po desetak minuta i ne računa. Uspeo sam da budem na nivou protiv Proletera, Spartaka i Voždovca. Ušao sam u dobru seriju i šteta je što je došlo do prekida sezone.

Tvom dolasku u Partizan prethodila je prava filmska priča.

– Poklopilo se, treća je bila sreća. Znao sam da su klubovi u pregovorima, a dok sam putovao za Istanbul došlo je do usaglašavanja dve strane. Čim sam upalio telefon, odmah po sletanju, došao je poziv da u Antaliji menjam boje. Dočekali su me ljudi iz Partizana, odveli me u hotel, bitno je da se sve lepo završilo.

FOTO: FK Partizan

Umar Sadik igra u odličnoj formi i jasno je da je u prednosti.

– Kada sam dolazio znao sam da ću da budem alternativa, a jasno je da Sadik ima odličan učinak i da klub živi od prodaje mlađih igrača. Dospeo je u žižu javnosti interesovanja brojnih klubova, ali su mi se stvari ‘otvorile’ nakon njegove povrede.

Matić ističe da mu je igranje u crno-belom dresu najbitnije.

– Debitovao sam na derbiju, a kada počnem neki sledeći put trudiću se da budem strelac. Imali smo veliku želju da se dokažemo i ponekad ne ide sve po planu. Važno je da sam ispunio san da igram za tim koji sam bodrio sa juga, tako isto danas bodre nas, što ja jako poštujem.

Jedan cilj je zacrtan.

Da pokušamo da osvojimo kup, a moja želja je da budem najbolji strelac u srbiji, ako se sezona nastavi. Motiviše me žestoka konkurencija u kojoj su Lukić Sadik i Ben. Bio sam pri vrhu u Mačvi, dok sada želim da pobedim rivale.

Matić je imao i jednu epizodu u južnoj Koreji.

– Postao sam član Seula, ali se nije poklopilo. Ostali smo posle baraža u eliti i došlo je do promene rukovodstva, koje je imalo plan i došli su do trećeg mesta. Sada mi je drago što je tamo Pešić, a grad je divan za život, kao i uslovi koji se u mnogome razlikuju od balkanskih – zaključio je Matić razgovor za HotSport. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter