0
Evropske lige

BUNDESLIGA SE SPREMA ZA NASTAVAK: Utakmice pod specijalnim pravilima – sudije pod maskama, test pred utakmicu…

Objavljeno: 11.04.20 u 19:22

Veruju da bi lopta mogla da se zakotrlja za nešto više od mesec dana.

Takmičenje u nemačkoj Bundesligi moglo bi da se nastavi sredinom maja, prema procenama koje se pojavljuju u tamošnjoj javnosti, a sve to trebalo bi uzeti s rezervom, jer niko ne može biti siguran kada će se stvoriti svi uslovi za nastavak sezone.

Međutim, kada do toga dođe, utakmice će se organizovati pod posebnim merama. Osim igrača, one će se odnositi i na sudije. Jedna od mera je ukidanje geografskih restrikcija, što znači da će arbitri moći da dele pravdu na utakmicama klubova iz regiona u kojima žive.

Takođe, sudije neće noćiti u hotelima dan pred utakmicu, već će dolaziti pravo na stadion, a pred svaku utakmicu biće testirani na Covid-19. Kontrolori suđenja nadalje neće biti na stadionu, već će putem TV prenosa pratiti mečeve. Pod posebnim merama radiće i VAR sudije koje će biti posebno zaštićene u svojoj zoni rada. U VAR sobi će biti izolovani pleksiglas panelima, a biće u obavezi da nose maske.

Bitna stavka je da arbitrima neće biti smanjene zarade, koje će ostati u rasponu od 60.000-80.000 evra na godišnjem nivou…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter