6
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

BORISAV BURMAZ ZA HS: Debitovao sam za prvi tim Zvezde, a sledeći korak su golovi na glavnoj sceni

Objavljeno: 11.04.20 u 20:04

„Mislim da je vreme da se od leta oprobam u seniorskom fudbalu, a videćemo, šta će klub odlučiti i Grafičar je dobra stanica za kaljenje“, kaže golgeter

Kao kapiten Borisav Burmaz je predvodio Crvenu zvezdu u omladinskoj Ligi šampiona, prošli su grupu, eliminisali Šerif i onda su zaustavljeni od Mitjilanda. Ogroman korak za talentovanu generaciju, koja kuca na vrata najboljeg tima, a tu čast je već imao mladi golgeter, koji je ove sezone postigao 11 golova.

– Učešće u elitnom takmičenju bila je prilika da se odmeriomo sa klubovima, koji su poznati u Evropi. I uverili smo se da u igri nisu bolji, da mi možemo da im pružimo otpor, ali u nekim industrijskim stvarima, zbog boljih uslova imaju prednost. Ostvarenim smo zadovoljni – kaže za HotSport Burmaz.

Prinudan odmor provodi radno u Radobiću nadomak Mionice.

– Ovde imam sve uslove na imanju oca i čak travnati teren, koji ima dimenzije rukometnog. Napravio ga je još moj deda za unuke da se igraju. Nismo ga baš održavali, ali sada je „zlatan“ da mogu da odradim trening. Trčanje, vežbe nisu problem, a mogu da se bavim tehnikom, a tu je brat kao saradnik da centrira ili ponekad stane na gol, kada šutiram.

FOTO: FK Crvena zvezda

Napadaču je svaki pogodak drag, a mladi igrač je ispunio jedan san.

– U Kupu protiv Trepče sam upisao 25 minuta u najboljem timu Zvezde, što je nagrada za rad i učunak. Prošle godine sam kao kadet dao 30 pogodaka, a želim da se zahvalim treneru Vladanu Milojeviću na ukazanom poverenju.

Sada se želi novi korak napred.

– Prvo da ovo sve prođe i da se oko 15. maja vratimo treninzima. Plan je ako se nastavi sezona da overimo šampionsku krunu. Imamo uspešan i dug niz bez poraza, a bilo je dosta efikasnih partija. Moj cilj je da postižem golove u bliskoj budućnosti za prvi tim Zvezde i preuzmem ulogu aktuelnih prvotimaca.

Za individualni učinak doprinos je dao trener Slavoljub Đorđević.

– Volim njegov stil rada, a posebno igre, pošto izričito forsira napadački i direktan fudbal bez mnogo kruženja, već da se stalnim pritiskom lome rivali. Ide nam dobro i tako ćemo da nastavimo.

FOTO: FK Crvena zvezda

Seniorski fudbal je dosta drugačiji.

– Toga sam svestan, a videću sa klubom i menadžerom mada iskreno vreme je da se krene napred. Možda je Grafičar najbolje rešenje da se kalim, ukoliko me ne priključe prvom timu. Taj stepenik do scene je baš bitan.

Na kraju Burmaz ima i svoje fudbalske uzore.

– Na prvom mestu je Ronaldo, a od golgetera Suarez i Lukaku. Volim da uživam u njihovim potezima – poručio je na kraju razgovora za HotSport, Burmaz.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

6 Komentara

  1. Ti si dečko čist prosek, čak i u omladincima „gušiš“ Panića i Babića koji su 2002.godište i mnogo talentovaniji, tako da ne pričaj mnogo

    0
    0
    Odgovori
  2. Kada je Zvezda (čitaj: Terzić) prodala Boaćija na kvaran način u kinesku 86. ligu sveta, posle izvesnog vremena, kad su shvatili o kakvoj se gromadi radi, Kinezi su ga vratili kao robu sa greškom uz povraćaj novca (kao sa “Aliekspresa”). I sada će ova bofl roba koja je vraćena iz Kine, ponovo da bude prvi centarfor u Zvezdi i da zauzima mesta Pavkovu, Tomaneu i mladom Burmazu! Ovo je šamar realnosti! Terzić i Mrkela pokušavaju da nas navijače Zvezde, koji znamo šta je fudbal, učine debilima na vulgaran način!

    0
    0
    Odgovori
  3. Udarni tandem Zvezdinih veleumova Terzić/Mrkela su dokazani protivnici srpskog fudbala i Zvezde! Njih ne interesuje napredak srpskog fudbala i Zvezde, njih interesuje napredak na njihovim privatnim računima. Pravi sitni pilićari i secikese! Oni su se po sugestiji izvesnih menadžera sa sumnjivom reputacijom, okrenuli afričkom tržištu dovodeći razne berače banana, koje oni uz pomoć medijskih spinova, predstavljaju kao buduće “kapitalce”. Takvih je u poslednjih nekoliko godina bilo na desetine! Sve goli promašaj do promašaja! Zaključak je da ni jedan od sadašnjih “kapitalaca” ne vredi ni pišljivog boba, jer niko iz sveta nema interesovanja za njih. U tu klasu “pišljivi bob” spadaju i “kapitalci” Ben i Boaći, jer niko ih neće ni za džabe!

    0
    0
    Odgovori
  4. Voleo bih da dobijš šansu u Zvezdi ali čisto sumnjam u to, jer moraš da shvatiš da Zvezdu vode ljudi koji ne veruju u naše igrače! Ovi afro-fanatici su u poslednjih osam (8) godina doveli nekoliko tuceta trećerazrednih škart Afrikanaca, koji su ostavili samo trag na Zvezdinoj blagajni! Za njih jednostavno ne postoje mladi igrači Zvezde! Seti se, šta su uradili sa Terzićem i Joveljićem?! Za tvoju budućnost bolje je da pobegneš glavom bez obzira iz Zvezde i da odeš tamo gde ćeš dobiti šansu, kao npr. u Čukarički, Voždovac, Radnički ili Napredak! Ova interesna grupa koja vodi Zvezdu je najveća pošast koja je mogla zadesiti Zvezdu! Mora da ti bude jasno da nemaš nikakvih šansi pored trećerazrednih škart “kapitalaca” Bena i Boaćija, koji imaju zagarantovana mesta u timu! A, kakvi su ova dva “kapitalca” dovoljno nam, govori podatak da nigde ne mogu otići iz Zvezde, jer ih niko ne želii!

    0
    0
    Odgovori
    • Sve si lepo rekao, ali ne razumem cemu vredjanje Boacija a kamoli tek Bena koji je najbolji stranac koga smo ikada imali, zaboravio si ko je dao golove Salzburgu,ko je asistirao Radonjicu protiv Trnave,covek koji ima preko 40 golova i 20 asistencija u Zvezdi ti je skart ajdee covece idi gledajj tenis ili neki drugi sport….

      0
      0
      Odgovori
      • Salcburg, Trnava i Florijana sa Malte su treća liga evropskog fudbala i njih niko ozbiljno ne shvata u Evropi. Za Evropu postoje samo grupne faze LŠ i LE, kao i završne faze LŠ i LE! Sve ostalo, za evropsko interesovanje je škart! Iz toga škarta ispliva poneki klub i odmah u početku zauzme počasno zadnje mesto, na kojem ostane do kraja takmičenja! Postići gol protiv Salcburga ili Trnave nije dostignuće već obaveza onih koji su dovedeni da prave razliku na terenu! Koliko su bili u stanju da prave razliku na terenu vidi se po tome kako su “kapitalci” igrali u grupnim fazama LŠ! Nisu se videli na terenu, jer nisu imali pojma i to je osnovni razlog što ne mogu nigde otići iz Zvezde, jer ih niko ne traži! Nisu se sastavili sa loptom!

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter