0
Domaći fudbal

FOTO: FSS

TADIĆ: Nije mi se gledalo finale Lige šampiona, sa Muslinom smo imali atmosferu i rezultat!

Objavljeno: 10.04.20 u 22:03

Kada ljubitelju fudbala pomenete ime Dušan Tadić, prva asocijacija mu je – Majstor fudbala.

Upravo je kapiten Ajaksa bio sagovornik Aleksandra Stojanovića na društvenoj mreži Instagram. Tadić je govorio o brojnim temama.

Razgovor je počeo od samog početka karijere Dušana Tadića i prvih koraka u Vojvodini. On je istakao da nije ni sanjao da će biti gde jeste  kada je počeo. 

FOTO: FSS

– Nisam, niko ne može da razmišlja o tome. Uživaš i radiš ono što voliš. Počelo je rano da se priča da sam talentovan, sa 15 ili 16 godina sam odradio trening sa prvim timom. Nisam imao tremu, samo sam bio željan dokazivanja. Trenirao sam sa Markom Jovanovićem, Vukeljom, Slaven Stjepanović, posle je bio u timu Pekarić, Đurič, Buvač, Despotović… imali smo dobru ekipu.

Finale prošlogodišnje Lige šampiona između Liverpula i Totenhema nije gledao.

Nije mi se uopšte gledalo finale Lige šampiona, a posle sam čuo da je utakmica bila loša. Gledali smo deset minuta, bio sam sa drugarima na ručku i rekao sam ‘ugasite to’. Očekivao sam da ćemo mi biti tamo. Zaslužili smo finale, te zbog toga nisam imao želju da gledam – rekao je Tadić.

FOTO: Twitter

Govorio je vezista i o reprezentaciji Srbije.

– Kada igraš za reprezentaciju to je poseban pritisak. To je tvoja država, očekivanja su velika. Morali smo da se plasiramo, samo pobeda nas je ‘vadila’. Bilo je tenzija, frke i to… To te čini sportistom, daje ti odgovornost i živiš za takve utakmice.

Gde je nestao kult reprezentacije?

– Kada sam ušao u reprezentaciju, bilo je dosta oscilacija. Menjali smo dosta selektora. Navikneš na jednog, dođe drugi. Došao je Muslin, napravili smo dobru atmosferu, napravili smo dobar rezultat što je najbitnije. Otišli smo na Svetsko prvenstvo i to je Generalno su očekivanja velika, od nas samih i od ljudi, ima tu dosta stvari. Trebalo bi mi dosta vremena da pričam o svemu. Treba biti realan, pošten, imamo dobre igrače, najbitnije je da se napravi dobar tim, dobra hemija. Druge reprezentacije imaju dobre ekipe. To su sve nijanse.

FOTO: FSS

Poznat je kao fudbaler kojeg su obožavali Matijas de Liht i Frenki De Jong.

– Njih dvojica su neverovatni momci i profesionalci. De liht je 99 godište, De jong 97. godište. Mladi su ali zdreli. Jako ksu zreli i pametni. Kvalitet koji poseduju je neverovatan. Žele svaki dan da napreduju, budu bolji i to mi se jako sviđa kod njih. Mladi igrači obično imaju problema oko ishrane. Oni ne mogu da veruju kakve vežbe ja radim, sa De lihtom sam išao par puta u teretanu. Oni imaju takav odnos jer žele da budu jedni od najboljih igrača. Velika većina igrača sazri kasno, onis su to saznali na vreme, imaju ceo paket.

Tadić kapitensku traku Ajaksa nosi sa uspehom, a često je probleme rešavao na terenu, a i u svlačionici.

To možeš sa iskustvom da primetiš, kako se neko ponaša. U poslednjih par godina primetiš najmanju sitnicu. Kada neko širi negativnu energiju, svaku sitnicu primetiš. Ne kažu džaba ‘što si stariji to te stvari više nerviraju’ Ima svašta. Vidiš šta muči igrača, uglavnom igrači koji ne igraju imaju isti problem. Treneri prave najveću grešku ne vode računa o njima. Pričaju samo sa onima koji igraju. Baš naprotiv, potrebno je više pričati sa igračima koji ne igraju, njima treba dati više pažnje. Moraš uvek da se pogledaš u ogledalo – Bez žaljenja. Učinio sam sve. Karijera brzo prođe, učinio sam sve šta je do mene.

FOTO: FSS 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter