0
Evropske lige

FOTO: Youtube/Screenshot

ABRAMOVIČ ODUŠEVIO ENGLEZE: Gubi milijarde evra, ali ne smanjuje plate…

Objavljeno: 10.04.20 u 14:41

Ruski milijarder i vlasnik Čelsija, Roman Abramovič ponašanjem tiokom pandemije korona virusa oduševio je britansku javnost.

Za razliku od nekih drugih klubova, koji su smanjili plate igračima, Čelsi je odlučio da zadrži sve igrače i zaposlene, te da njihova primanja ne umanjuje.

Plavci su ranije stavili klupski hotel na stadionu „Stamford Bridž“ na raspolaganje medicinskim radnicima, dok traje borba s korona virusom. Klub je uplatio veliki iznos za borbu protiv pandemije, ali i pomogao ustanovama za žrtve porodičnog nasilja. Prema pisanju engleskih medija Abramovič je tokom krize već izgubio oko čak dve i po milijarde evra.

Naime, tokom pandemije u Velikoj Britaniji se broj zlostavljanja žena i dece i zahteva za pomoć povećao za 25 posto. Prošle godine u Velikoj Britaniji čak 1.6 miliona žena pretrpjelo je neki od oblika porodičnog zlostavljanja, dok je virusom korona zaraženo 65.077, a preminulo 7.978.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter