0
Domaći fudbal

ISPOVEST RAJEVCA: Ponudili su mi u 2010. godine da preuzmem Srbiju, odbio sam zbog prijatelja Antića!

Objavljeno: 09.04.20 u 14:40

Milovan Rajevac otvorio je dušu nakon smrti Radomira Antića.

Rajevac je 2010. predvodio reprezentaciju Gane, a Antić naše ‘orlove’. Ganjani su tada bili jedno od najprijatnijih iznenađenja na prvenstvu, a godinama potom prijateljstvo dvojice stručnjaka bilo je sve jače.

U šoku sam, pogođen tužnom vešću kao i mnogi ljudi u Srbiji i širom Evrope. Mnogo mi je teško, brisao sam suze, slabo spavao, zaista me je zatekla vest da ga nema više među nama. Košmar mi je u glavi – rekao je Milovan Rajevac za ‘Žurnal‘.

Rajevcu je Antić bio i idol.

Anta je stariji od mene šest godina, pratio sam ga, bio mi je idol dok je igrao u Slobodi, naročito kad je otišao iz Užica u Partizan.

Prisetio se Rajevac pojedinih anegdota.

– On je iz mog kraja, bio je i ostao vodilja svima nama sa područja zlatiborskog regiona. Sećam se naših susreta dok je Zoran Milinković bio trener Vojvodine, uživali smo pored velikog Radomira. Pričali smo o fudbalu, družili se, voleo sam da pričam sa njim, slušao ga kao iskusnijeg.

Naišao je i Mondijal 2010. na jugu afričkog kontinenta. Rajevcu je ponuđeno mesto selektora Srbije koje je odbio zbog prijateljstva sa Antićem.

– Svetsko prvenstvo bilo je kruna našeg prijateljstva. Sa Antom sam provodio dane i u Južnoj Africi, evo, prođe decenija. I ponovo druženja, razgovori, češće sam bio uz njega i reprzentaciju Srbije nego sa ljudima iz selekcije Gane. Ponuđeno mi je bilo da preuzmem Orlove, međutim, Antić je bio naš selektor, a plus i moj veliki drug. Za sva vremena! Odbio sam ponudu samo zbog njega. Mondijal nas je ujedinio još više. Dva Srbina na najvećem takmičenju, zar ima nešto lepše, pa još jedan protiv drugog na utakmici!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter