0
Domaći fudbal

ISPAO MI JE TELEFON IZ RUKU – KRASIĆ: Šokiran sam! JOVANOVIĆ: Kod Antića smo saznali šta je tim!

Objavljeno: 09.04.20 u 13:40

Tuga je preplavila fudbalski svet kada je Radomir Antić preminuo u 71. godini života.

Neverica, tuga, šok, osećanja su koja su preuzela fudbalski svet, a ljudi koji su ga poznavali grcali su u suzama u neverici.

Članovi generacije koja je 2010. godine nastupala na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi Miloš Krasić i Milan Jovanović govorili su za ‘Novosti‘ o trenucima kada su saznali da nas je napustio priznati trener.

– Javio mi je kum, Miloš Krasić. Nisam mu verovao. Zaledio sam se. Sekund kasnije nazvao me je Marko Pantelić. Znao sam da je, nažalost, ipak, istina. Još sam u šoku, čuo sam se sa njima tog dana u više navrata… – rekao je Jovanović, a potom dodao:

– To je bio period koji je dao pečat mojoj i karijeri ostalih mojih saigrača. Imali smo sreću da nas Antić uči fudbalu i životu, moralu, sportskoj kulturi, odnosu, da menjamo mentalitet… Kod njega smo u pravoj formi saznali šta je to tim. Bio je pedagog, učitelj, stručnjak i, najvažnije, čovek. Uneo je atmosferu i samopouzdanje. Malo je par rečenica da se temeljno opiše profesionalna saradnja i prijateljstvo koje je trajalo više od decenije. Ono što je indikativno kada je u pitanju Antić, to je da svi sa kojima je sarađivao, iz svih mogućih branši, dele iste uspomene, iste impresije kada je reč o njegovom sportskom delu i njegovoj ličnosti – kazao je Jovanović za Novosti.

Krasić je potom otkrio da niko od njegovih saigrača iz reprezentacije nije znao da je Antić u bolnici na lečenju.

– Kada sam na telefonu video vest sa interneta, sve mi je ispalo iz ruku. Odmah sam pozvao kuma, ali mi Lane nije verovao da je preminuo šef. U tom trenutku, verovatno nije mogao da prihvati to. Pre neki dan je čak i pozvao Mistera da čuje kako je u ovo vreme pandemije virusa korona, ali bez odgovora sa druge strane. Nismo znali da je bolestan. Zaista sam u šoku. Mnogo mi je žao – poručio je Krasić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter