4
Domaći fudbal

FOTO: Privatna arhiva

HS PITA SUPERLIGAŠE-VULETIĆ (Partizan): Prvenstvo mora biti okončano na terenu po propisanom formatu, mada smo navikli na brzopotezno menjane uredbi!

Objavljeno: 09.04.20 u 18:05

Čeka se zvanična odluka o završetku fudbalskog prvenstva u Srbiji, a kada i u kom formatu će se zakotrljati lopta u srpskom fudbalu pitali smo klubove.

Za HotSport je ovim povodom stav izneo potpredsednik Partizana prof. dr. Vladimir Vuletić.

Moj stav je sledstven onom koji zauzima UEFA– Kako bismo imali, koliko-toliko regularno prvenstvo (premda virus SARS KOV 2 nije ono što najviše pogađa regularnost Superlige) ono mora biti okončano na terenu – istakao je Vuletić.

HS PITA SUPERLIGAŠE-VOŽDOVAC: Ako se vanredno stanje uskoro ne završi, priznati aktuelnu tabelu!

Mišljenje potpredsednika crno-belih je da sezonu treba završiti po postojećem formatu.

Držim da je to jedino moguće ukoliko se zadrži postojeći format takmičenja, koji je (ovakav bez podele bodova u plej-of fazi) podsećam, bez glasanja i konsultacije sa klubovima proklamovan nekakvom uredbom IO FSS-a 15 dana pred početak šampionata. Otuda, ne bih isključio neku novu uredbu koja bi imala za cilj da nategnutim i brzopoteznim okončanjem takmičenja odredi šampiona, klubove koji imaju plasman u Evropu, ispadaju iz lige ili idu u baraž– rekao je Vuletić.

Postavlja se pitanje mehanizma završetka Kupa Srbije.

– S tim u vezi, ne manje značajno pitanje je i kako će, ukoliko bude nekog inženjeringa, izgledati i nastavak takmičenja u Kupu Srbije. Dakle, ponovnim uspostavljanjem redovnog stanja valja primeniti redovne mehanizme i tokove – zaključak je potpredsednika FK Partizan Vladimira Vuletića.

FOTO: Privatna arhiva 

0
0

4 Komentara

  1. Da li postoji neko u ovoj zemlji ko ce da pita gospodina na sta ili na koga konkretno misli kad kaze da je nije najveci problem naseg fudbala Covid 19. Red bi bili da neko odovara za lose sto je uradio nasem fudbalu. Opet ako nema imena nego je ovo pausalna izjava bez argumenata onda ovaj gospodin mora da odovara za sve izreceno. Dosta vise gospodo iz partizana i zvezde dosta vise prepucavanja i pogrdnih reci na racun onih drugih a samo da se vlasi ne dosete jer i jedni i drugi lepo zivite na racun svih nas

    0
    0
    Odgovori
  2. Sta je cigosi, sta ste se uznemirili.a?
    Pa vama nije nista sveto, ni takmicenje, ni propisi, ni drzava koju mozete zbog svog interesa skracivati za Vojvodinu, sad i za Kosovo, sve mozete jer velite moze vam se??! Koji je problem? Partizan na sportskom sudu u Lozani da pokrene pitanje priznanja izmisljene titule iz 1946 kao i promenu formata takmicenja 15 dana pred njegov start, sto je apsolutno nedopustivo i van Statuta FSS i UEFA.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter