FOTO: FK Crvena zvezda
in , , ,

HS PITA SUPERLIGAŠE-MIJAILOVIĆ (Zvezda): Stav našeg kluba je da se prvenstvo odigra u formatu koji je predviđen, prilagodićemo se kalendaru UEFA!

Čeka se zvanična odluka o završetku fudbalskog prvenstva u Srbiji, a kada i u kom formatu će se zakotrljati lopta u srpskom fudbalu pitali smo klubove.

Crvena zvezda je izričita u želji da se prvenstvo nastavi i završi po formatu koji je predviđen, a to je 37 kola zajedno sa plej-ofom i plej-autom. Naravno, to diktiraju pandemija korona virusa, kao i UEFA čiji se stav čeka oko kalendara takmičenja za ovu i sledeću sezonu. Za HotSport iz Crvene zvezde govorio je prvi čovek kluba Svetozar Mijailović:

– Iskren da budem još uvek nismo razgovarali o tome, ali prva izjava generalnog direktora Zvezdana Terzića je i stav kluba, a to je da Crvena zvezda želi da se prvenstvo nastavi u formatu koji je predviđen. Naravno, to zavisi od dva faktora, jedan je kada će se pandemija virusa zavrišiti i drugi kada će u Srbiji proći vanredno stanje. Mi pratimo instrukcije UEFA i želja nam je da se prvenstvo završi onako kako je to usaglašeno pre njegovog početka. Ako zbog nedostatka vremena bude moralo da se igra drugačije prihvatićemo sugestije, ali da sačekamo razvoj situacije i odluke UEFA – rekao je za HotSport prvi čovek Crvene zvezde, Svetozar Mijailović i dodao:

– Bilo bi korektno zbog timova koji se bore za Evropu i opstanak da se završi liga sve zajedno sa plej-ofom i plej-autom. Nadam se da će se kriza ubrzo završiti i da ćemo imati dovoljno vremena da se sve po polanu nastavi. Ponavljam, sačekaćemo stav UEFA koji je za sada takav da prvenstva moraju da se nastave.

HS PITA SUPERLIGAŠE-MIRKOVIĆ (Voždovac): Ako se vanredno stanje uskoro ne završi, priznati aktuelnu tabelu!

Ako bi se prvenstvo nastavilo po planu to bi značilo da bi se sa plej-ofom igralo od juna do kraja jula po rasporedu subota-sreda, a Zvezda i klubovi koji bi izborili Evropu umorni bi ušli u kvalfikacije koje bi počele već prvih dana avgusta?

– To ste u pravu! Mada, mi nismo birali ove okolnosti, moraćemo da se prilagodimo. Ne možemo da biramo. Čekamo da UEFA odredi kalendar, ostalo je još mnogo utakmica u evrokupovima iz ove sezone. Ponavljam, treba sačekati stav UEFA. Videti njihove termine, mi ćemo se nekako snaći. Stav Crvene zvezde je da želimo da se prvenstvo završi u onom formatu u kom je počelo – zaključio je predsednik Crvene zvezde, Svetozar Mijailović.

HS PITA SUPERLIGAŠE-VULETIĆ (Partizan): Prvenstvo mora biti okončano na terenu po propisanom formatu, mada smo navikli na brzopotezno menjane uredbi!

FOTO: FK Crvena zvezda

 

Autor: Redakcija

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

HOĆE LI SE TRESTI U PARIZU: Nejmaru, Mbapeu i drugarima smanjuju plate

OTKRIVENA TAJNA: Kako je Radomir Antić kao trener Reala rekao ‘ne’ Hrvatima!