0
Ostali sportovi

SKIJANJE: Kopaonik domaćin FIS Evropa kupa naredne godine!

Objavljeno: 08.04.20 u 15:45

Međunarodna skijaška federacija (FIS) donela je konačnu odluku da Kopaonik bude domaćin jednog od najprestižnijih skijaških takmičenja, Evropa kupa 2021. godine, u disciplini veleslalom za žene.

Evropa kup u skijanju održaće se 24. i 25. februara na Kopaoniku, kada će se na jednom mestu naći najpoznatije skijašice sveta.

Ovakva odluka doneta je nakon test trke koja je u martu ove godine održana na stazi Crna Duboka na Kopaoniku. Predstavnik FIS-a bio je glavni kontrolor za Balkan i tehnički delegat Bojan Panovski, koje je proveo četiri dana na Kopaoniku i ocenjivao spremnost za organizaciju trke prema utvrđenim standardima i parametrima: uređenost i kvalitet staze Crna duboka, sistem merenja vremena, prilagođavanje vremenskim uslovima (visoke temperature, ali i padavine koje su nas pratile), organizacija redarske, medicinske i hitne službe, posedovanje sve potrebne opreme, kao i pratećih sadržaja kako za same takmičare, tako i za sudije i tehničku podršku.

Nakon pozitivne ocene koje je tada data Skijaškom savezu Srbije da može uspešno da organizuje i realizuje jedno ovakvo prestižno sportsko takmičenje, FIS je doneo konačnu odluku i Srbija je domaćin Evropa kupa 2021.godine. Uskoro se očekuje i poseta našoj zemlji od strane glavnog koordinatora za Evropa kup, Jordi Pujola.

Ovo je veliko priznanje za novo rukovodstvo Skijaškog saveza Srbije, koje je odmah pri preuzimanju funkcije kao glavni cilj postavilo dovođenje jednog ovako prestižnog takmičenja u Srbiju.

Uložen je ogroman trud i resursi da bi se naša zemlja konačno pojavila na kalendarima svetski poznatih takmičenja.

Višegodišnje ulaganje u razvoj i unapređenje Kopaonika kao skijaške destinacije, u kojoj je održano više hiljada sportskih događaja i takmičenja, pokazalo je odlične rezultate, a dovođenje Evropa kupa je jedno od njih.

Skijaški savez Srbije nastavlja aktivnu kampanju kojom promoviše Srbiju kao skijašku destinaciju i afirmiše skijanje kao veoma značajnu sportsku disciplinu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter