1
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

KORONA RAZARA NOVČANIKE: FK Partizan značajno smanjio plate igračima, evo koliko će izgubiti i koliko će to trajati!

Objavljeno: 08.04.20 u 16:25

Sem one izvorne, zdravstvene, korona virus je ostavio i ekonomske posledice širom sveta.

Mnogi klubovi smanjili su plate svojim igračima, a time je morao da se posluži i FK Partizan.

Klub iz Humske je uz saglasnost svim igračima smanjio plate za pedeset procenata u periodu od tri meseca, predviđenog vremena trajanja pandemije virusa Covid-10. Saopštenjem je Partizan o takvoj odluci obavestio javnost i igrače.

Saopštenje crno-belih prenosimo u celosti:

Fudbalski klub Partizan koristi ovu priliku da ukaže na neophodnost donošenja i izricanja mera kojima nastoji da, u vremenu pandemije virusa SARS 2 KOV 19, te uvedenog vanrednog stanja u Republici Srbiji istakne solidarnost i najadekvatnije prevazilaženje predstojeće finansijske krize.

Kako je realno očekivati da će se vanredno stanje ukinuti tek u drugoj polovini maja a fudbalska prvenstva nastaviti tokom juna meseca, to je jasno da se međusobna prava i obaveze između klubova (poslodavaca) i profesionalnih fudbalera (zaposlenih) ne mogu ostvarivati kao u periodu redovnog stanja.

S tim u vezi, a na osnovu preporuke FIFA (COVID-19 Football Regulatory Issues), Mišljenja Ministarstva omladine i sporta Repubike Srbije i članova 116. i 117. Zakona o radu Republike Srbije a u vezi sa čl. 137. Zakona o obligacionim odnosima, FK Partizan je, na svojoj sednici Upravnog odbora, jednoglasno zaključio sledeće:

– Upravni odbor FK Partizan, uz saglasnost šefa stručnog štaba, donosi odluku da se u tromesečnom periodu svim profesionalnim fudbalerima prvog tima, članovima stručnog štaba i članovima menadžmenta kluba, određuje umanjenje ugovorenih mesečnih primanja za pedeset procenata.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter