0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

VELJKO SIMIĆ: Pauza nije došla u pravom trenutku – posvetite se porodicama…

Objavljeno: 07.04.20 u 15:53

Fudbaler Crvene zvezde Veljko Simić, kao i njegovi saigrači vredno trenira u karantinu kako bi se u što boljoj formi vratio na teren posle ove pauze.

Priznaje da još ne može da se navikne na višak slobodnog vremena ali zna da ga iskoristi na najbolji način.

– Generalno ne možemo da uradimo mnogo. Ono što jeste do nas, to je da ostanemo u maksimalno-mogućnoj fizičkoj formi, da probamo da zadržimo telesnu težinu onako kako bi trebalo. Svi, naravno, jedva čekamo da počnu pravi, grupni, treninzi na terenu, jer je to ipak ono pravo. Treninzi uglavnom izgledaju tako da se fokusiramo na fiziku, na tim stvarima koje radimo u zagrevanju. Stabilizacija, trbušnjaci, gornji i donji deo tela kako bi telo održali u što boljoj formi. Nedostaje nam rad sa loptom ali ćemo bar ovim radom kod kuće lakše moći da se vratimo grupnim treninzima – naglasio je Simić.

Za izdanka Zvezdine omladinske škole dani u novim okolnostima su blago rečeno zbunjujući.

– Moram priznati da mi je ovo dosta čudna situacija. U fudbalu sam od malena i navikao sam da mnogo treniram, da igram utakmice, putujem na gostovanja, kao i da provodim vreme u karantinu, tako da me je ovaj višak slobodnog vremena malo zbunjuje. Međutim, znači mi što provodim vreme sa porodicom, to mi takođe i veoma prija jer nemam mnogo vremena u toku sezone da se družim toliko sa njima. Uglavnom čitam knjige, gledam filmove i serije, pokušavam da prekratim vreme. Naravno, treniram koliko god je moguće, ali iskreno je za mene ovo čudna situacija.

FOTO: FK Crvena zvezda

Mnogo utakmica je iza crveno-belih.

– Mi smo skoro krenuli sa prolećnom polusezonom tako da nismo stigli ni da odigramo toliko utakmica uzastopno. Ova pauza i nije došla u nekom dobrom momentu, ali ne sumnjam da ćemo se vratiti još bolji, još jači i da ćemo biti spremni za nastavak. Takođe, pošto nisam „gejmer“ i nisam zavisan od tih igrica više volim da provodim vreme gledajući filmove i to mi veoma prija.

Takođe, fudbaler koji nosi Zvezdin dres sa brojem „21“ imao je poruku za navijače.

– Nije baš najlaški period za nas falere. Generelno, profesionalni sportisti nisu navikli na ovako specifično vreme gde imamo manjak treninga, a naročito ekipnog rada. Međutim moramo se prilagoditi i izguramo ovu sitaciju. Najvažnije je da budemo odgovorni, a mislim da će biti vremena na pretek i za utakmice, ali i za nove uspehe koje ćemo, verujem, ređati. Navijačma bih poručio da ostanu kod kuće. Teško je, ali pokazali smo smo mnogo puta da smo jači od mnogih protivnika, neka bude i sada tako. Želim da im kažem da se, posle ove pauze, vidimo svi na Marakani, i da se radujemo novim pobedama – završio je Simić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter