1
Evropske lige

FOTO: Twitter

SINE, SADA SVAKO MOŽE DA OBRIŠE GU**CU SA TOBOM: Radomir Antić je od majke dobio lekciju, koju je pamtio čitav život…

Objavljeno: 07.04.20 u 11:19

Legendarni fudbalski trener preminuo je u 71. godini.

Sinoć su iz Madrida stigle nove, loše vesti, da se RadomirAntić preselio u večnost.

Čovek koji je vodio Barselonu, Real, Atletiko i brojne druge klubove ostaće zauvek upamćen u svetu sporta, a u jednom od poslednjih intervjua koji je dao, govorio je o detinjsvu, roditeljima, ali i lekcijama koje je naučio u mladosti.

Antić je posebno upamtio jedan savet od majke Milke.

– Pošto je moj pokojni otac Jovo Antić bio u aktivnoj vojnoj službi u posleratnoj Jugoslaviji, stalno smo se selili, pa sam se sasvim slučajno rodio 1948. godine u Žitištu, malom mestu u Banatu. Dve godine pre toga moja majka Milka rodila je starijeg brata Dragomira. Moja mlađa sestra Mira bila je prava mezimica cele porodice jer je sedam godina mlađa od mene, pa smo je brat uvek štitili i ispunjavali joj svaku želju.

Roditelji su nas strogo vaspitavali i učili da se časno i uzdignute glave probijamo kroz život. Majka Milka nije radila te je puno vremena provodila u stvaranju naših navika i pogleda na okruženje. Govorila nam je da je važno da se u dobru ne uznesemo a zlu ne potonemo.

Kada sam kao momčić potpisao prvi profesionalni ugovor sa fudbalskim klubom Sloboda iz ondašnjeg Titovog Užica, tresnuo o sam o sto dva primerka dnevnih novina „Vesti“ u kojima je bila moja slika i izjava. Pitao sam majku tada je l’ vidi koliko sam u životu uspeo, na šta mi je ona odgovorila: „Sine, toliko si uspeo da sada narod može gu***u da obriše s tobom.“ Stroga i pravična je bila majka Milka“, prisećao se Radomir Antić.

Ta simpatična scena iz mladosti učinila je da naš čuveni stručnjak nikada i ne brine šta se o njemu piše i govori, te se izgradi u trenersku ličnost koja je zadivila svet…

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Naslovna strana današnje Marke! 🙌 #RadomirAntic #Marca #RIP Inače Antić je jedini trener koji je vodio sva 3 velikana iz Španije – Atletiko Madrid,Real i Barselonu!

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter