0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

FUDBALSKI VREMEPLOV: Danas su miljenici ‘Delija’ i braća na terenu, nekada su ‘vodili rat’ protiv Zvezde (FOTO)

Objavljeno: 06.04.20 u 10:24

Fudbalske priče nikada do kraja nisu ispričane, jer nova poglavlja uvek mogu da vas odvedu gde ste sanjali, ali takođe i gde se uopšte niste nadali da ćete da završite.

Usled fudbalske pauze odlučili smo da se malo vratimo u prošlost. Momke sa fotografija danas mnogi zvezdaši prepoznaju kao stubove tima, igrače koji su veliki trag ostavili u ekipi Crvene zvezde, a bilo je vremena kada su na terenu vodili velike bitke protiv svog današnjeg tima.

RADOVAN PANKOV

Radovan Pankov nikada nije krio svoju ljubav ka Crvenoj zvezdi, na internetu kruži njegova fotografija kada je kao sedamnaestogodišnjak vozom putovao na utakmice Zvezde. On je zaobilaznim putem došao do tima čiji je dres sanjao čitav život.

FOTO: Dragan Tešić

Karijeru je počeo u Vojvodini, nastupao je za Ural, Aek Larnaku, a odlične partije u Radničkom iz Niša 2019. godine dovele su ga do ekipe Crvene zvezde. Uspeo je u penal seriji protiv Kopenhagena da brzo izraste u heroja Zvezde.

FOTO: Dragan Tešić

MILAN PAVKOV

Novosadski napadač je počeo karijeru u Novom Sadu, nastupao je za Mladost iz Bačkog Petrovca, potom ČSK Čelarevo, a potom su ga na pripremama u Inđiji primetili Milan Rastavac trener Radničkog i Marko Jovanović sportski direktor niškog kluba. Imao je uspešnu sezonu u Nišu nakon čega je prešao u Crvenu zvezdu, ostao je u Radničkom kao pozajmljeni fudbaler. Ako navijačima Crvene zvezde kažete ime Milan Pavkov, odmah će vam reći ‘Meč protiv Liverpula u Beogradu’…

FOTO: Dragan Tešić

MILAN JEVTOVIĆ

Milan je karijeru počeo u Borcu iz Čačka, tri sezone nosio je dres ‘zebri’, potom je prešao u LASK, koji ga je ostavio u Čačku na pozajmici, nastupao je za Antalijaspor, Rozenborg, a potom Crvenu zvezdu. Na početku sezone pojačao je Apoel gde nastupa sa Vujadinom Savićem

FOTO: Dragan Tešić

ALEKSA VUKANOVIĆ

Odlični napadač iz Napretka je prešao u Crvenu zvezdu, imao je momente u kojima je zablistao i zaista zagrejao srca navijača. Klub je hteo da ga pozajmi zajedno sa Jirkom i Melegom u Radnički, odlučio je da ostane u Zvezdi i bori se za svojih pet minuta i uspeo je u tome. Navijače je oduševio čuvanjem tradicije, bavi se krajišničkim pevanjem i folklorom. U revanš utakmici protiv Jang Bojsa postigao je gol koji je crveno-bele odveo u grupnu fazu Lige šampiona.

FOTO: Dragan Tešić

NJEGOŠ PETROVIĆ

Mladi Njegoš je tek napunio 20 godina. Karijeru je počeo u Radu, a u Crvenoj zvezdi odigrao je tek 14 mečeva. Pokazao je da ima razoran udarac i da će se njegova priča u Crvenoj zvezdi tek pisati u narednim sezonama. Prošao sve reprezentativne selekcije osim seniorske.

FOTO: Dragan Tešić

DUŠAN JOVANČIĆ

Karijeru je počeo u omladincima Obilića, nastupao je za BPI Slaviju, Šumadiju, Zemun, Borac iz Čačka, Vojvodinu, od 2018. godine nastupa u Crvenoj zvezdi.

FOTO: Dragan Tešić

FOTO: FK Crvena zvezda (naslovna) / Dragan Tešić 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter