1
Evropske lige

FOTO: PRINTSCREEN

KORONA RAZARA ITALIJU: Juventus i Lacio se svađaju oko nastavka prvenstva i titule, a navijači potpisuju peticiju koja glasi – ATALANTA!

Objavljeno: 05.04.20 u 10:15

Italija je bila prvo žarište u Evropi pogođeno korona virusom i do sada je umrlo najviše ljudi na severu te zemlje u regiji Lombardija.

Da li će se i kada nastaviti Serija A, nije poznato. Jedni bi da se prvenstvo okonča sadašnjom tabelom (Juventus), dok Lacio ne želi da odustane od borbe za Skudeto, jer ima svega bod manje.

Predlog je bio da se Serija A nastavi u maju, ali to za sada nije realna priča. Navijači su putem interneta pokrenuli peticiju da se Serija A prekine, a da titulu dobije Atalanta. Klub koji se u trenutku prekida nalazio na četvrtom mestu. Razlog tome je taj što je grad Bergamo izgubio čak 8.656 stanovnika od korona virusa, više od 50 posto umrlih u celoj Italiji.

Neki razlog tolikoj smrtnosti u Bergamu vide prvi meč osmine finala Lige šampiona između Atalante i Valensije kada je na stadionu bilo više od 40 hiljada stanovnika ovog grada i kada se najverovatnije dogodila ‘biološka bomba’.

Atalanta je ove sezone bila najefikasniji tim u Seriji A sa 70 postignutih golova, čak 20 posto više od Juventusa i deset od Lacija. Problem je taj što je tim iz Bergama imao čak 15 bodova manje od lidera Juventusa.

Da li se slažete da bi titulu trebalo dodeliti Atalanti?

0
0

1 Komentara

  1. Atalanta je verovatno igrala najlepši fudbal. Ali, ako se prvenstvo ne može nikako nastaviti, sigurno ne treba „proglašavati“ prvaka, pogotovo ne četvrtog na tabeli. Ali, kako je Bergamo indirektno najviše kriv za tragičan bilans korone u Italiji, ne da im ne treba nešto poklanjati, nego… I još nešto, titula se osvaja na terenu! Nikakvo (samo)proglašavanje ne dolazi u obzir!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter