0
Evropske lige

GAZDA BREŠE: UEFA bi da igra fudbal, a mi leševe odvozimo kamionima! Možda bi bilo bolje da nam pošalju…

Objavljeno: 02.04.20 u 11:00

Dok korona virus hara svetom, FIFA i UEFA razmatraju kada bi mogla da se nastavi sezona koja je pod suspenzijom.

Najave su da će se čekati do juna, a nije isključeno da se igra i u julu. To je razbesnelo kontroverznog gazdu Breše Masima Čelina, kluba koji se nalazi u gradu u kom iz dana u dan umiru ljudi od COVID-19. On je čelnike UEFA nazvao neodgovornim.

– Moj stav je zasnovan na dva osnova. Prvi je poštovanje prema zdravstvenom sistemu, a drugi je bezbednost fudbalskog sistema. Ovu sezonu smo već izgubili, a sad rizikujemo da upropastimo i sledeću. Kako će klubovi da naprave budžete za narednu sezonu ako se ova ne završi do 30. juna? Šta ćemo sa ugovorima? UEFA je arogantna i neodgovorna. Razmišljaju samo o svojim ekonomskim interesima i evroptakmičenjima – istakao je za ‘Gazeta delo Sport’, Čelino.

Onda je usledila još oštrija izjava, od koje se ledi krv u žilama.

– Teraju nas da igramo utakmice na svaka dva dana? Je l možda onda Uefa da učini da dan ima 72 sata? Ili bar nešto korisno da uradi? Možda da nam pošalje respiratore u Brešu? Bili bismo zahvalni… Ovde lešove odvoze kamionima, u centru smo epidemije.

Masimo Čelino bi voelo da vidi kako u UEFA vide to da igrači igraju na svaka tri dana posle 45 dana mirovanja u izolaciji.

– Igrači su bez treninga već 45 dana, biće im potrebno mesec dana samo da se vrate u formu. Pre nekoliko dana smo otvorili trening centar za individualne treninge. Za igrače koji su pratili dosadašnje preporuke trenera i doktora. Posle manje od pola sata trčanja dvojica su istegle mišiće. Kapirate šta će da se desi? – upitao je gazda Breše.

On ne haje za to da li će Breša ispasti iz lige ili ne.

– Baš me briga ako ispadnemo. Zaslužili smo to i delom je to i moja odgovornost. Govorim uopšteno. Sad želimo da produžimo sezonu. Da bismo to uradili moramo da promenimo sva nacionalna i međunarodna pravila: ugovore igrača, finansijske knjige, rokove kod banaka, prelazni rok, pripreme, početak nove sezone… Potpuni haos! Zbog čega? Po meni, nastavak sezone je čisto ludilo – zaključio je Čelino…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter