0
Domaći fudbal

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

TEMA KORONA NA HS – VUKOMANOVIĆ: Ostende pred bankrotom, svi smanjuju plate – Zvezda i Partizan bi trebalo da forsiraju mlade, zbog prodaje u Evropu

Objavljeno: 01.04.20 u 12:56

„Klubovi će pažljivo birati, a tražiće talente ispod cene, kako bi ih brusili i kasnije svi zaradili uz stavljanje procenata od dalje prodaje“, kaže srpski trener.

Neće se narednog leta vrteti milioni za kupovinu igrača, a smanjenje troskova je neophodno zbog korone virusa, koja je ukočila fudbal i tako profit klubovima. Giganti ne mogu da izdrže „udar na finansije“ i planovi se kockaju za naredna tri meseca u šta je dobro upućen Ivan Vukomanović.

– Dobio sam mejl iz Belgije da su takmičenja od treće lige, pa na dole i mlađa takmičenja završena za ovu sezonu. Glavni lekar dao je preporuku da se okupljanje zabrani do 21. jula. Korona je stopirala finale Kupa mada je „Hejsl“ rasprodat i sada se čekaju novi potezi – kaže Vukomanović.

Nastavak hoće klubovi kao i nosilac TV prava.

– Malo pre prekida klubovi su dobili novac za poslednju trećinu sezone i sada uveliko insistiraju da se odigraju mečevi plej-ofa i plej-auta. Traži se povoljan termin, pošto ekipe ne mogu bez mini priprema da igraju utakmice.

Ambijent će ličiti kao na pozorišni.

– Igrači će se nekako naviknuti, ali nema adrenalina i sve će ličiti, kao na prijateljske mečeve. Ipak, pojedini će imati rezultatski imperativ i biće zanimljivo.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Sada su aktuelna poslovanja klubova.

– Ostende je objavio da je pred bankroton, a ispadanjem iz drugog ranga više se neće takmičiti moj bivši klub Lokeren. Muke su sa novcem, smanjenje plata je normalan režim za nekoliko meseci i videćemo, kakvi će se kockati budžeti za pojačanja. Najveći će isplivati i oni sa bogatim gazdama.

Tržište za odlaske srpskih igrača neće se mnogo menjati.

– Zvezda i Partizan treba da forsiraju mlade za Evropu. Iz jakih liga uzimaće talente da ih bruse, pažljivo birati i platiti ispod cene. Onda sledi brušenje, nadogradnja i treba ostavljati procente od dalje prodaje, da i kasnije ima solidnog profita. Ostalima ostaje Turska, Kazahstan…

Potrebno je vreme za takav jedan proces.

– To su shvatili u Belgiji i sada imaju sjajnu generaciju u samom vrhu. Znači i najbolja selekcija će imati koristi, ali bitno je dovoditi stance za manje novca. Visoke plate u Srbiji nisu realne pored uspeha mog bivšeg kluba u Ligi šampiona i Ligi Evrope. Ekstra nagrada se podrazumeva, ako se izbori plasaman u elitu.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Srpski stručnjak koji je predvodio Apoel, dva puta Standard i osvojio titulu sa Slovanom iz Bratislave zbog korone „zarobljen“ je u Ljubljani.

– Došao sam posle derbija u Beogradu u posetu bratu, a kada je trebalo odem na avion u Beč i nastavim za Brisel, granice su zatvorene. Ovde nema zabrana, ni proteklih dana novi broj zaraženih i čekam da prođe. Trebalo je da idem na seminare u Kanadu i Ameriku, što je sve otkazano.

Na kraju talentovani trener čeka novi angažman.

– Imam neke razgovore za leto, pa ćemo da vidimo i najvažnije je da ovo preguramo, a onda i fudbal vrati na scenu – zaključio je u razgovoru za HotSport Ivan Vukomanović.

Kako biste najbrže saznali informacija iz sveta sporta, pratitie naš profil na Instagramu…

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ubi ga karantin… kaže počeo da se goji… 💪 #Ronaldo #Corona #Korona #Karantin

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter