0
Evropske lige

FOTO: PRINTSCREEN

SVETSKI SPORT OBAVIJEN U CRNO: Preminuo Pape Dijuf, čovek koji je promenio moderni fudbal!

Objavljeno: 01.04.20 u 11:17

Bivši predsednik Marseja Pape Dijuf preminuo je nakon što je nedavno ustanovljeno da je zaražen korona virusom.

Dijuf je promenio istoriju modernog fudbalara i bio prvi tamnoputi predsednik jednog evropskog velikana, Olimpika iz Marseja.

U utorak je Marsej objavio da je Dijuf pozitivan na testu za Covid-19, ali već sutradan je 68-godišnji Senegalac preminuo. Pape Dijuf je bio transportovan u jednu od senegalskih bolnica, ali mu nije bilo pomoći pošto je zarazna bolest uzela maha. Tužne vesti svetom su proširili iz Marseja putem društvenih mreža.

– Olimpik iz Marseja je obavijen velikom tugom nakon smrti Papea Dijufa. Pape će večno sotati u našim srcima kao jedan od najboljih predsednika u istoriji kluba. Saučešće porodici i svima koji su ga voleli, piše u saopštenju francuskog kluba.

Dijuf važi za prvog tamnoputog predsednika jednog evropskog velikana, poziciju u Marseju preuzeo je 2005. a prethodno se bavio novinarstvom i fudbalskim menadžerisanjem. Bio je agent Marsela Desalija, Vilijama Galasa, Samira Nasrija, Didijera Drogbe… Ceo život je posvetio fudbalu, a Olimpik je napustio 2009.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter