0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Cibona/Zeljko Baksaj & Domagoj Vrana & Gordan Lausic

HRVATSKA U ŠOKU: Evropski prvak i ponos države otpustio trenera i sve zaposlene u klubu…

Objavljeno: 01.04.20 u 11:58

Nisu mogli da izdrže finansijski udar…

Košarkaški klub Cibona bio je primoran da otpusti sve zaposlene u klubu, uključujući i trenera Ivana Velića.

Prema saznanjima „tportala“ kriza izazvana virusom korona, finansijski je veoma snažno uzdrmala aktuelnog prvaka Hrvatske i dvostrukog evropskog šampiona. Naime u klubu je ponestalo novca za isplatu zarada zaposlenima, pa su otkaze dobili, osim kuvarica, fizioterapeuta i sekretarica i prvi trener ekipe Ivan Velić i njegovi pomoćnici među kojima je i Bariša Krasić.

FOTO: Cibona/Zeljko Baksaj & Domagoj Vrana & Gordan Lausic

Prvi čovek klubva Domagoj Čavović nije želeo da komentariše poslednje poteze uprave, a takođe nije poznato kakva će sudbitina biti igračkog kadra. Finansijsku situaciju u klubu dodatno je zakomplikovala činjenica da je Cibona tek nedavno izašla iz predstečajnog ugovora, te nije bilo moguće da se aplicira oko novih ekonomskih mera tamošnje Vlade, koja planira isplatu minimalaca oko očuvanja radnih mesta.

Podsetimo, takmičenje u ABA ligi stopirano je kolo pre kraja regularnog dela, a kada i da li će se ragionalnog takmičenje nastaviti, zavisiće od situacije s pandemijom.

FOTO: Cibona/Zeljko Baksaj & Domagoj Vrana & Gordan Lausic

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter