0
Evropske lige

FOTO: Privatna arhiva

MATIJA LJUJIĆ IZ IZRAELA ZA HS: Trčim uz stepenice na 47. sprat, noge su mi kao od čelika! Smanjivaće nam plate!

Objavljeno: 31.03.20 u 18:20

‘Čekamo dogovor, a do ove krize finansije nisu bile problem gazdama u Izraelu, koji je kao država „blokiran“ i ima 4.000 zaraženih – kaže vezista Beni Jehude.

U Izraelu je Matija Ljuić, dete Partizna, a sada član Benei Jehude iz Tel Aviva, potvrdio potencijal. Posle Žalgirisa, Australije i šest meseci u Belenensešu ogrejalo ga je sunce na obalama Sredozemnog mora, a kada je pružao dobre partije usledio je prinudan odmor.

– Ovde ima 4.000 zaraženih, ali su testovi masovni i preduzete su rigorizne mere. Policija je na ulicama, građana malo, razmak prema propisima uz obavezne maske i rukavice. Nepoštovanje pravila ima sankcije od 150 do 1.500 evra ako nemaš potrebne dozvole – kaže Ljujić.

Vezista živi u višespratnici što koristi za jutarnje trčanje.

– Trčim uz stepenice do 47. sprata, a već posle dve nedelje noge su mi kao od čelika. Moraću da promenim sistem, pa idem malo i nizbrdo. Dobro je za ojačavanje loža, a u stanu i na terasi uglavnom slede vežbe snage, mada već postaje malo dosadno.

Bar je nabavka olakšana kao i odlazak u apoteku, pošto je porodica na okupu.

– Supruga Višnja se spusti liftom do garaže i uđe u market po namernice, a tu je pored apoteka, pošto imamo bebu Petru, tako da je sa te strane malo lakše da se prebrode dani bez fudbala. Temperatura je već 25 stepeni, pa su prognoze da će pomoći da pobedimo korona virus.

Posledice na ekonomiju klubova se već vide uveliko.

– Plaćanje do ove krize nije bilo problem, a sada gazde hoće da smanjuju plate i postoje neki predlozi. Čekamo dogovor mada se spominje da ćemo imati manju zaradu za april, maj i jun. Tako je za sve, mada nam sledi sastanak da vidimo u kojem će se ići pravcu. Znamo da je teško, ali potrebni su obostrani ustupci.

Srbin se dobrim igrama našao na meti bogatijih klubova.

– Postoje dva kluba koja su imali plan da završimo posao na leto, a moj ugovor važi do juna 2021. godine. Videćemo, daleko je prelazni rok samo da se nastavi sezona, pošto smo stigli u polufinale Kupa Izraela.

Ekipa koju predvodi Vladimir Ivić je na korak od odbrane titule.

– Stvarno su najbolji. I kada im se približe rivali oni imaju ‘šifru’ da odmaknu i pred finiš trke imaju dobru zalihu. Za sada je sve u drugom planu, a čekamo pozive kada ćemo moći da krenemo sa treninzima u kampu.

FOTO: Privatna arhiva

Na kraju Ljujić ima standardnu ulogu na sredini terena i upisao je ove sezone 30 mečeva kao starter i 2404. minuta.

– Išlo je dobro, uklopio sam se i zadobio poverenje trenera. Četiri gola, dve asistencije i još niz nameštenih šansi i nekoliko pogođenih okvira gola. Da je bilo više sreće, statistika bi se popravila. Ovako je dobro i samo da nastavimo bez obzira što nam izgleda polako „izmiče“ letnji odmor. Meni su plaža i more blizu tako da neću mnogo da patim – zaključio je kroz osmeh u razgovoru za HotSport, Matija Ljujić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter