0
Evrokupovi

FOTO: Twitter

HOĆE LI SE DOGODITI REVOLUCIONARNA PROMENA U FUDBALU: Rumenige je za to da se igra kao u Belorusiji, Norveškoj, Švedskoj i Finskoj!

Objavljeno: 31.03.20 u 22:55

Korona virus će po svemu sudeći revolucionarno promeniti fudbal u Evropi, ubuduće će se sezona igrati tokom jedne godine.

Kako ceo svet, tako je i fudbal u kolapsu. Lige su u prekidu i veliko je pitanje hoće li biti nastavljene. Čelnici FIFA i UEFA se nadaju da bi pandemija korona virusa mogla biti suzbijena do sredine maja, a utakmice da se nastave u junu. Međutim, veliko je pitanje kako bi to izgledalo, jer publika ne bi mogla na tribine.

Zato stižu novi predlozi, a jedan je podržao i predložio čelnik minhenskog Bajerna i legenda nemačkog fudbala Karl Hajnc-Rumenige. On je predložio da se sezona nastavi i igra sve do kraja 2020. godine, a da se ubuduće igra od početka do kraja godine. Tako bi se prešlo na sistem koji zbog zime drže Belorusija, Švedska, Norveška i Finska.

– Pre svega je najvažnije da odigramo sezonu do kraja. To bi bilo fer zbog toga što bismo znali ime šampiona, ali i plasman klubova u evropska takmičenja. Osim toga, finansijski gubici bili bi svedeni na minimum. Zašto ne bismo odigrali sezonu od septembra, a onda započeli novu od početka 2021. godine – rekao je Rumenige, a njegove reči je preneo prvi čovek Nice, Žan Pijer River.

Zanimljivo da je legenda nemačkog fudbala Karl-Hajnc Rumenige poručio da nije vreme za pravljenje Superlige Evrope i da se timovi ECA primire. Takođe, podržao je plan da se finansijski fer-plej ukine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter