in , ,

ZA SADA SVE IDE PO PLANU: Zvezda čeka preporuke UEFA, Partizan će razgovarati sa igračima!

FOTO: FK Partizan

Dok se u Evropi polako smanjuju plate igrača zbog pandemije korona virusa, u Srbiji je za sada stanje redovno.

Nemci su se za sada pokazali kao najrazumniji i pristali su igrači da im se plate smanje dok se utakmice ne igraju zbog pandemije korona virusa. Francuzi su spustili plate za 30 posto, što nam je obelodanio menadžer za to tržište Rade Ćaldović, dok se Španci i Englezi još razmotriti šta im je činiti.

Kada je reč o Superligi Srbije za sada je stanje oko plata redovno, to jest isplaćuju se dogovorene obaveze. Moglo bi da dođe do smanjena, ali će se o tome tek raspravljati.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić istakao je za ‘Informer’ da bi domaći igrači pristali na smanjenje, ali da ne može da garantuje za strance. Zato će se čekati odluka FIFA i UEFA.

– Pratićemo preporuke FIFA i UEFA i u skladu sa tim postupati – jasan je bio Terzić.

Milorad Vučelić je istakao da će Partizan o svemu prvo razgovarati sa prvotimcima.

– Najpre ćemo pregovarati i razgovarati sa igračima, ali bez medijskog pritiska i iskazivanja očekivanja u medijima. Oni su odgovorni i ozbiljni ljudi i već su izdvojili deo svojih primanja za pomoć državi u borbi protiv koronavirusa – istakao je Vučelić.

Prvi čovek Radničkog iz Niša Ivica Tončev je poručio da plate za sada idu redovno, jer se isplaćuje tek februar, ali da ni kasnije neće preduzimati ništa na svoju ruku bez preporuka FS Srbije.

– Svakog 15. u mesecu isplaćujemo plate i igrači su za februar isplaćeni normalno. Videćemo šta će dalje biti, ali moramo raditi u skladu sa preporukama Saveza. Ionako bi oni morali svaku odluku da nam odobre. Verujem da igrači imaju razumevanja za krizu koja je snašla planetu i da se neće buniti – istakao je Tončev.

Za sigurno smanjenje plata je predsednik Spartaka Dragan Simović, mada naglašava da je važno naći način da i igrači budu zaštićeni.

– Fudbaleri od toga žive, neki imaju porodice, nekog o kome vode računa, moramo da mislimo i na njih. Ipak, važno je voditi računa i da se klub ne ugasi. Smislićemo nešto, nekakav zajednički model po kojem će svi postupati, da se ne dogodi da se nekom skine pet odsto, a nekom 97 odsto. Mada, nije isto 30 odsto plate u Spartaku i u našim najvećim klubovima. Verujem da u Srbiji ima fudbalera koji za platu mogu da kupe manju jahtu – zaključuje Simović.

Autor: Redakcija

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

CELA PORODICA STRADALA: Korona virus ubio šampiona Italije, ali i majku i brata!

POSLE NAPOLIJA I ČELSIJA: Još jedan velikan stao u red za Jovića, poznato i koliko je para stavljeno u ‘kofer’!