0
Evrobasket 2022

FOTO: KS Srbije

NOVO POMERANJE U NAJAVI: Evrobasket u opasnosti zbog Olimpijskih igara

Objavljeno: 30.03.20 u 16:16

Nakon što su Olimpijske igre definitivno zakazane u terminu od 23. jula do 8. avgusta naredne godine, takva promena u kalendaru sportskih događaja, mogla bi da ima domino efekat na ostala takmičenja.

Specijalizovani košarkaški portali prenose da je zbog takve odluke Međunarodnog olimpijskog komiteta u opasnosti održavanje Evropskog prvenstva u košarci, koje je na programu naredne godine.

Evropski šampionat trebalo bi da se održi od 2. do 19. septembra, a gotovo je nemoguće da u tako kratkom periodu igrači budu dostupni nacionalnim selekcijama i u formi. Domaćini Evrobasketa su Nemačka, Italija, Gruzija i Češka.

Kako navodi sajt Sportando, a pozivajući se na izvor iz FIBA, pomeranje turnira je sada realna opcija.

– Pošto je doneta odluka vezana za termin Olimpijskih igara u Tokiju, razgovaraćemo sa svim organizatorima i interesnim grupama, nakon čega ćemo videti šta su sledeći koraci, novi termini i slično. Ovo je veoma kompleksna situacija – potvrđuju iz Svetske kuće košarke.

Do sada je odigran prvi krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje se nastavljaju u novembru.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter