0
Evropske lige

CIFRE OD KOJIH SE VRTI U GLAVI: Mamić odao „poslovnu tajnu“ i otkrio visinu plate Dinamovog trenera – uslovi kakve nema niko na Balkanu…

Objavljeno: 30.03.20 u 23:52

Ne može se reći da nije opravdao uloženo.

Poslednjih dana, veliku buru u hrvatskoj sportskoj javnosti podigla su dešavanja u Dinamu.

Uprava kluba s „Maksimira“ želela je da sportskom sektoru smanji plate za 30 odsto za vreme trajanja pandemije korona virusa. Takav predlog nije dobro prihvaćen kod druge strane, a sve je rezultiralo otkazom, koji je uručen stručnom štabu trenera Nenada Bjelice.

Čitava priča nastavak je dobila večeras, a u glavnoj ulozi je Zdravko Mamić, prvi čovek Dinama. Čelnik zagrebačkog kluba nalazi se u Međugorju, a na svom profilu na Fejsbuku objavio je zaradu članova stručnog štaba u poslednjih 20 meseci. Mamić je računao bruto iznos, ali i te brojke pokazuju da su za balkanske uslove Bjelica i njegov tim imali zavidna primanja.

Šef stručnog štaba Dinama, koji je klubu doneo dve titule i plasman u Ligu šampiona, u poslednjih 20 meseci inkasirao bruto zaradu od preko 3.4 miliona evra. Dakle, više od 170 hiljada evra mesečno, dok su plate pomoćnika dosta manje.

Mesi i saigrači su se odrekli 70 posto primanja. Igrači u Belgiji će mesečno živeti sa dve hiljade evra, Žilina je proglasila bankrot. Ronaldo, Juventus, Bajern i mnogi drugi su se solidarisali i pokazali da se na muci poznaju junaci. Dinamo se priprema za vreme ispred nas i svi moramo da nosimo deo tereta. Svaki uspeh klub je plaćao, nikome nije ostao dužan i omogućio je uslove kakve nema niko u ovom delu Evrope. Game over – napisao je Mamić na Fejsbuk profilu.

Podsetimo, Mamića hrvatsko pravosuđe tereti za protivpravno prisvajanje 170 miliona kuna (oko 22 miliona evra) na transferima igrača tokom prethodnih godina.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter