0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Privatna arhiva

VELIKO BRAVO: Centar Igokee se priključio volonterima na Zvezdari!

Objavljeno: 29.03.20 u 11:47

Kako je virus korona stopirao regionalno takmičenje, centar Igokee Đorđe Gagić odlučio je da tokom trajanja vanrednog stanja volontira i tako da sjajan primer mladim ljudima u Srbiji.

Naime, košarkaš je učestvovao u pripremanju paketa pomoći za penzionere u Sportskom centru „Olimp“ na Zvezdari, a koji će narednih dana biti podeljeni najstarijim stanovnicima srpske prestonice.

Gagić je na ovaj način dao lep primer svim mladim ljudima u Srbiji i pozvao one koji to mogu, da mu se pridruže u volontiranju.

– Za mene je privilegija da sam u prilici da svojoj zemlji pomognem na bilo koji način. Nebitno da li je to igranje košarke, svojevremeno za reprezentaciju, ili ovako, kao volonter. Naša Srbija se bori protiv nečega sa čime se bori ceo svet i prirodna je stvar da svi pomognemo koliko god možemo. Voleo bih da mi se što više mladih ljudi pridruži. Svi imamo viška energije u ovim danima izolacije, hajde da je iskoristimo tako što ćemo pomoći onima kojima je naša pomoć potrebna – rekao je za HotSport Đorđe Gagić.

(VIDEO:YouTube/HOT SPORT)

29-godišnji košarkaš je u bogatoj karijeri branio boje Mornara, Hemofarma, Partizana u dva navrata, Gazijentapa, Enel Brindizija, Kanarijasa, Minska, Istanbula, Ješilgiresuna, Arisa i Igokee. U dresu tima iz Aleksandrovca, Gagić je tokom ove sezone beležio 11.5 poena i 3.7 skoka u proseku, a tim Dragana Bajića na kolo pre kraja obezbedio je opstanak u ABA ligi, dok je KS Bosne i Hercegovine okončao šampionat i prvoplasiranoj Igokei dodelio titulu. Bio je član seniorske reprezentacije Srbije koja je nastupala na Evropskom prvenstvu u Sloveniji 2013. godine. Iste godine osvojio je i bronzanu medalju na Letnjoj univerzijadi u Kazanju. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter