0
Fudbal

MAJSTORIJA RONALDINJA ILI SLUČAJNSOT: Rivaldo je posle 18 godina rešio misteriju! (VIDEO)

Objavljeno: 27.03.20 u 14:30

Misterija duga 18 godina najzad je rešena, a odgonetuo je legendarni Rivaldo koji je na tom Svetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji bio deo te ‘zlatne generacije’.

Brazil je poslednji put šampion sveta u fudbalu bio 2002. godine. Tada je u četvrtfinalu Brazil sa 2:1 pobedio Englesku. ‘Grodi albion’ poveo je golom Ovena u 23. minutu, da bi Rivaldo u nadoknadi vremena poravnao na 1:1.

Odluka o pobedniku pala je u 50. minutu kada je Ronaldinjo izveo slobodan udarac sa nekih 30 metara iskosa sa desne strane i prevario Simana koji je bio očajno postavljen. Dugo se potom raspravljalo o tome da li je zvezda Barselone slučajno postigla gol i prevarila nespretnog Dejvida ili je to bila majstorija.

– Taj gol iznenadio je Simena, mene i ceo svet. Nikad nisam pomislio da bi neko to uradio. Nakon utakmice Ronaldinjo mi je rekao kako je znao da Simen ima naviku da napravi dva-tri koraka napred kod slobodnih udaraca. Pokušao je da ga iznenadi. Za Ronaldinja nema nemogućih zadataka. Pokazao je to tad golom desnom nogom iz teške pozicije iz koje bi lakše pogodio levonogi igrač – istakao je Rivaldo o legendarnom Ronaldinju.

Podsetite se gola Ronaldinja, uz napomenu da je sedam minuta kasnije zaradio crveni karton.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter