1
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

KORONA TEMA NA HS-IVICA PAVLOVIĆ: Juventus neće ‘patiti’, ali ‘mali’ hoće! Moguć novi trend transfera, evo i koji…

Objavljeno: 27.03.20 u 11:10

‘Smanjenje plata je neophodno za opstanak ekipa, a kupovina može da bude manja na leto u zavisnosti od visine cena’, kaže ekspret za dešavanja u italijanskom fudbalu.

Danima unazad kako se produžava rok za nastavak fudbalske sezone u Italiji vode se polemike oko smanjivanja plata igračima. Mnogo je predloga, a Italija je najviše pogođena korona virusom i situaciju na Apeninskom poluostrvu prati ekspert za ovo fudbalsko tržište srpski menadžer Ivica Pavlović.

– Prvo da se nadamo da će se uskoro život vratiti u normalu pogotovo u severnom delu Italije. Boravio sam do kraja zimskog prelaznog roka tamo, a niko nije sanjao da će se ovo desiti sto utiče na buducnost klubova – kaže Pavlović za HotSport.

Neki kompromis između klubova i igrača se traži.

– Nije lako za budžet kada neki garantovani novac nije u kasi. Tamo dosta klubova zavisi od zarade od TV prava, kao i u Nemačkoj, Španiji i Francuskoj… U Bundesligi su veliki odustali od tih prihoda do kraja sezone, a njihova zarada biće podeljena ostalim ekipama.

Klauzule nisu pisane za ovakve slučajeve.

– Niko nije mogao da zamisli ovakve stvari. Mislim da igrači neće mnogo „izgubiti“ ako se bude igralo, a po svemu sudeći da hoće deset kola, naravno bez publike i rok za kraj po UEFA je 30. jun.

Na kraju velikani neće imati većih problema, a očekuju se letnji prelazni rok.

– Juventus neće mnogo „patiti“, mada kada se budu kupovala pojačanja vodiće se računa za cenu. Moguće je da pozajmice budu trend i da slobodni igrači brže nađu klubove. Videćemo, samo da se završi sa pandemijom virusa i fudbal se vrati na terene – zaključio je Pavlović.

Predlog u Seriji A je da igrači koji imaju godišnju platu bruto vise od 1,5 miliona evra budu ‘sniženi’ za trećinu, a sve ispod da bude manje za 15 posto. Rasplet sledi…

0
0

1 Komentara

  1. Znači ovo je čovek koji je u sadejstvu sa Mrkelom i Terzićem ojadio Zvezdu za desetak miliona evra evra, kroz transfere na desetine afričkih “kapitalaca” u C. Zvezdu! Ti “kapitalci” su toliko kvalitetni da niko živi u svetu nije pokazao interesovanje za njih! Najsvežiji primer su “kapitalci” sa buvljaka Ben i Boaći koje niko ne traži, jer nemaju samo jednu sitnicu – a to je kvalitet!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter