0
ATP

NADAL I GASOL APELUJU NA JAVNOST: Španci nikada nisu izneverili sportiste, sada je red na nas…

Objavljeno: 26.03.20 u 23:25

Teniser Rafael Nadal i košarkaš Pau Gasol pozvali su danas svet sporta u Španiji da se mobiliše protiv pandemije korona virusa pozivajući da daju donacije Crvenom krstu koji treba da prikupi oko 11 miliona evra.

– Posle dugog razmišljanja došao sam do zaključka da vi, svi Španci nikada niste izneverili svoju dužnost prema sportistima. Mi smo svi ono što jesmo velikim delom zahvaljujući vašoj podršci, a sad je došao trenutak za sportiste da vas ne izneverimo  – rekao je Nadal.

Gasol je istakao da je cilj pomoći ljudima koji su najviše pogođeni korona virusom.

– Rafina i moja donacija su već na putu i nadam se da će se španski sportski svet pridružiti ovom pozivu – rekao je Gasol.

Među prvima koji se se priključili akciji bili su bivši golman Real Madrida Iker Kasiljas i trener Sevilje Đulen Lopetegi. Španija je posle Italije u Evropi najviše pogođena korona virusom. U toj zemlji je, prema poslednjim podacima, preminulo 4.089 ljudi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter