1
Evropske lige

ULI HENES: Fudbal više neće biti isti, zaboravite na transfere od 100 miliona evra!

Objavljeno: 25.03.20 u 23:50

Prvi čovek Bajerna Uli Henes govorio je o budućnosti fudbala posle COVID-19, evo kako ga Nemac vidi.

Čelnik Bavaraca je poručio da se zaboravi na transfere vredne 100 miliona evra i da ćemo ubuduće gledati drugačiji fudbal.

– Koordinate bi mogle da se promene. Nemoguće je nešto tvrditi, ali ne mogu da zamislim transfere od 100 miliona evra u bližoj budućnosti. Doći će do pada, a onda će se visina transfera teško vratiti na sadašnji nivo. Pogođene su brojne države. Dobićemo novi fudbalski svet – poručio je Henes.

On je istakao da ne treba širiti paniku i da će klubovi lepo zarađivati samo od TV prenosa ako ne bude publike neko vreme.

– Čak I utakmice bez publike garantuju zaradu od TV prava. A ako to bude funkcionisalo ne bi trebalo da bude egzistencijalnih problema kada je sezona 2019/2020 u pitanju. Međutim, ako utakmica ne bude do, recimo, Božića onda je postojanje čitave lige ugroženo. Ali teško je prognozirati. Svi koji nešto prognoziraju su obični šarlatani – zaključio je Uli Henes.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter