0
Evrokup

FOTO: KK Partizan

ODLUKE EVROLIGE I EVROKUPA: Prioritet je da se sezona završi, biće promena u formatu takmičenja!

Objavljeno: 25.03.20 u 17:00

Ko čeka taj i dočeka, a ljubitelji košarke su dočekali kraj sastanka Evrolige sa klubovima Evrolige i Evrokupa.

Bord Evrolige, ali i klubovi dva takmičenja neće dozvoliti da korona virus na kraju pobedi. Stav je da se sačeka kraj pandemije i da se Evroliga i Evrokup nastave. Podsetimo, Srbiju u ligaškoj fazi Evrolige predstavlja Crvena zvezda, dok Partizan u četvrtfinalu Evrokupa igra protiv Uniksa iz Kazanja.

Bilo je govora o tome da se dva takmičenja više ne igraju, ali je prioritet Evrolige da se sve završi, a to joj dozvoljava pomeranje Olimpijskih igara i to što se neće održati kvlafikacije za OI u junu. Nije nemoguće i da dva takmičenja promene format kako bi se sve ubrzalo.

Sada ostaje da se vidi kako će reagovati Unija igrača koju vodi Boštajn Nahbar, jer su oni poručili da na teren ne mogu pre kraja maja i da smatraju da je možda bolje sezonu zaključiti.

Evroliga je izdala sledeće saopštenje:

– Takmičenja će se nastaviti u momentu kada to situacija bude dozvolila i kada budu postojali optimalni zdravstveni i sigurnosni uslovi za sve učesnike. Sve to prateći preporuke relevantnih zdravstvenih autoriteta i lokalnih vlasti

– Prioritet je da se ova sezona 2019/2020 završi po aktuelnom formatu, što znači da se odigra regularni deo kraja, zatim plej-of i Fajnal for. To bi verovatno značilo da bi se sve završilo iza predviđenog datuma u maju, sa time što bi frekventnost utakmica bila koncentrisanija, ako je to neophodno. Isti prioritet će se odnositi i na Evrokup

– Uobičajene procedure koje će biti predložene Udruženju košarkaša Evrolige i Udruženju trenera Evrolige su između ostalog: moguć povratak igrača i trenera u svoje rodne gradove i njihove obaveze, kao i prilagođena primanja tokom suspenzije takmičenja.

– Učiniti da pravila o finansijskoj stabilnosti i finansijskom fer-pleju budu fleksibilnija, dok se ne stvori jasna vizija oko budućeg razvoja finansijske situacije.

– Važnost da svi činioci lige (sama liga, klubovi, igrači, treneri, sudije, ambasadori) shvate svoju ulogu i da budu inspiracija i doprinesu borbi protiv virusa korona na svaki mogući način. Ovo se može ostvariti kroz podizanje svesti oko toga kako se zaraza širi, pomaganje zajednicama kojima je pomoć neophodna ili jednostavno dati ljudima zabavan sadržaj kroz koji mogu da uživaju u košarci.

– Evroliga će dati sve od sebe da svi činioci poštuju kampanju koja je već u toku, a tokom koje se poziva da svi ostanu u svojim domovima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter