0
Ostali sportovi

MALJKOVIĆ O ODLAGANJU OI: Ovo je prava odluka, zdravlje sportista je na prvom mestu

Objavljeno: 24.03.20 u 16:43

„Zdravlje sportista mora biti na prvom mestu i ovo je upravo pokazatelj da je MOK odgovorna i ozbiljna organizacija koja čuje i poštuje glas sportista i nacionalnih olimpijskih komiteta“.

Zbog pandemije korona virusa, koja je stopirala ili otkazala brojne sportske događaje, istu sudbinu doživele su Olimpijske igre, koje su planirane za ovo leto.

Odluku o odlaganju doneo je Međunarodni olimpijski kommitet, na video sednici koja je održana jutros, a kasnije je ista prosleđena svim nacionalnim komitetima. Prvi čovek Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković smatra da je ovo dobar potez.

– Mišljenja smo da je Međunarodni olimpijski komitet doneo pravu odluku time što je odložio Olimpijske igre. Kako sam i svaki put do sada rekao, zdravlje sportista mora biti na prvom mestu i ovo je upravo pokazatelj da je MOK odgovorna i ozbiljna organizacija koja čuje i poštuje glas sportista i nacionalnih olimpijskih komiteta. Ova odluka sigurno nije bila laka ni za Međunarodni olimpijski komitet, ni za japansku stranu, ali ona pokazuje da ideja olimpizma prevazilazi sport i uvek radi u koristi čoveka i čovečanstva – rekao je Maljković.

Takmičenje će se održati najkasnije do leta 2021. godine, ali će zadržati naziv Olimpijske i Paraolimpijske igre Tokio 2020.

– Svima nama predstoji ozbiljan poduhvat da se prvo izborimo sa ovim podmuklim virusom, a onda nakon toga da sve planove i aktivnosti prilagodimo novoj situaciji u kojoj se niko nikada do sada nije našao. Siguran sam da će sportisti i svi ostali ljudi od sporta kad sve ovo prođe, uspeti da se na najbolji mogući način pripreme za najveći sportski događaj na našoj planeti – rekao je Maljković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter