0
Ostali sportovi

MOGUĆI BOJKOT OLIMPIJSKIH IGARA: Evo kakav je stav OKS o tome…

Objavljeno: 23.03.20 u 14:51

„Sada je vreme kada treba da brinemo o zdravlju naših sportista i naše nacije“.

Samo četiri meseca ostalo je do početka Olimpijskih igara u Tokiju, a nije poznat da li će ih uopšte biti ove godine.

Usled pandemije korona virusa, Olimpijski komitet Kanade doneo je odluku da bojkotuje Igre, dok su iz Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) poručili da će sa odlukom o mogućem odlaganju izaći kroz četiri sedmice.

Olimpijski komitet Srbije (OKS) za sada neće preduzimati nikakve korake, a prvi čovek te organizacije Božidar Maljković ističe da je zdravlje sportista na prvom mestu.

– Sada je vreme kada treba da brinemo o zdravlju naših sportista i naše nacije. OKS bez ikakve dileme podržava stavove i delovanja Međunarodnog olimpijskog komiteta koji su vrlo jasni, a to je da otkazivanje Igara nije na agendi. Otkazivanje Igara bi bila naša predaja, a sport ne trpi one koji od borbe odustaju – poručio je Maljković.

Maljković smatra da bi od otkazivanja, promena termina bila bolja opcija.

– Sa druge strane, OKS podržava mogućnost promene termina održavanja Olimpijskih igara, stavljajući uvek na prvo mesto zdravlje i bezbednost naših sportista, kao i svih drugih ljudi. U danima i nedeljama koje su ispred nas, Olimpijski komitet Srbije ostaje posvećen brizi o zdravlju sportista, ali i svih ljudi u Srbiji, pa još jednom koristim priliku da sve državljane naše zemlje pozovem da poštuju preporuke i instrukcije vlade Srbije u cilju sprečavanja širenja korona virusa“, kazao je Maljković.

Podsetimo, početak Olimpijskih igara u Tokiju planiran je za 24. jul, a da li će tako i biti, ostaje da se vidi…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter