0
Evropske lige

IVAN RADOVANOVIĆ: Tada je bio rat, sad imate protivnika koji ne vidite!

Objavljeno: 22.03.20 u 22:30

Nekadašnji reprezentativac Srbije Ivan Radovanović dugi niz godina igra u Italiji, ali je tragediju tamošnjeg naroda usled korona virusa dočekao u Beogradu.

Iskusni vezista 12 godina nastupa u Seriji A, ali je 24. februara došao u Beograd posle operacije kolena na rehabilitaciju. On se za italijanske medije prisetio bombardovanja 1999. godine, ali to ne može da uporedi sa korona virusom.

– Tada smo imali rat, mogli ste da pobednete. Ovaj virus ne vidite, tako da me ovo više plaši. Ja sam u Beogradu. Italiju smatram svojim domom jer tamo živim 12 godina, a moje ćerke su rođene u Veroni. Zajedno sa medicinskim osobljem sam još pre operacije kolena odlučio da odem u Srbiju narehabilitaciju. Operisao sam se 24. februara i otišao, nakon toga se sve izdgogađalo – rekao je Radovanović za ‘Secolo 19’.

Kako doživljavate ovaj težak period za čitavu planetu.

– Srećom sam ovde sa porodicom. Vidim da su mnogi moji drugovi sami, njihove porodice su u drugim gradovima i žao mi je što pate. Svakodnevno smo na „četu“, kontakti su neprekidni, čak i sa šefom, trenerima i mnenadžero Pelegrijem.

Fudbaler je govorio i o situaciji u Srbiji.

– I ovde se svakim danom pogoršava situacija, sve se zatvara i sve više postaje zabrinjavajuće. Kad je bilo rata, bilo je bombi, morali ste da se sakrijete i molite. Sada je tu neprijatelj koji se ne vidi, ne osećate ga, ali vas boli i ne možete ništa da učinite. To je gore od rata strah je novi i još više ga se plašite.

Fudbaler Đenove je govorio i o nedisciplini stanovnika kako Srbije, tako i Italije.

– Ovo se mora ozbiljno shvatiti i sluštai šta govore lekari i vlast. Jer postoji mogućnost da ste bolesni, to ne znate i prenosite drugima. Morate biti odgovorni. Nije tako teško ostati kod kuće u pidžami. Kada se ljudi žale jednostavno moraju da razmišljaju o lekarima i svima onima koji rizikuju život zajedno sa bolesnim ljudima – istakao je Radovanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter