0
Evroliga

FOTO: KK Crvena zvezda

HS ANALIZA: Postoje tri scenarija, šta će biti sa Evroligom?

Objavljeno: 22.03.20 u 10:30

Sve veći broj timova je poslao svoje strance kući, pa se postavlja pitanje šta će biti sa sezonom u Evroligi.

Tekuća sezona u Evroligi suspendovana je do 11. aprila, ako pogledamo današnju situaciju u Evropi, malo je verovatno da će se do tada stvari vratiti u normalu i da ćemo ponovo čuti ‘škripu’ patika po parketu. 

Sve je veći broj klubova koji su se odlučili da strane košarkaše pošalju kući. Panatinaikos je tako preko ‘bare’ poslao Dešona Tomasa, Veslija Džonsona i Džejkoba Vilija, dok je Džimer Fredet napustio Atinu i pre dozvole kluba.

EVO VAM I EVROLIGA I ABA: Čović reagovao na predloge o završetku sezone na Jadranu

Crvena zvezda je odlučila da kući pošalje sve strance, u Beogradu su ostali Majkl Odžo i Stratos Perperoglu, dok su svi ostali krenuli put svojih domova. Bili Beron i njegova supruga zabrinuli su navijače objavom da je vreme za novo poglavlje, košarkaš Zvezde je posle objasnio da će se on vratiti ukoliko mu država to bude dozvolila, te je još više zbunio i zabrinuo zvezdaše.

Sa druge strane Barselona je po pisanju ‘Mundo deportiva’ održala sastanak sa igračima, gde je traženo da im se smanje primanja. Pau Ribas je danas demantovao informaciju da je klub to od njih tražio.

Strane košarkaše kući su pustili i Žalgiris, Armani, među njima su i Nemanja Nedović i Vladimir Micov, na taj potez odlučili su se i mnogi drugi klubovi. Dok je Serhio Rodrigez od Milana do Španije išao kolima pošto letovi na Pirinejima nisu dozvoljeni.

FOTO: KK Crvena zvezda

CSKA je odradio jednu utakmicu međusobom kako bi se održala forma. Međutim, postavlja se pitanje koliko je uopšte u ovom trenutku realno 11. aprila nastaviti sezonu? Igrači će pri povratku u klubove morati da prođu obavezan karantin od najmanje dve nedelje, to bi značilo da svi oni koji su dobili dozvolu da se vrate kući već treba da krenu nazad u klubove. Dok je pravo pitanje u kakvoj su formi igrači koji su ostali u zemljama u kojima nastupaju u kućnoj izolaciji.

To bi samo po sebi moglo značajno da promeni tok same završnice sezone. Prva solucija jeste zaustavljanje sezone, koja bi se završila bez pobednika. Druga mogućnost mogla bi da bude da klubovi nakon povratka na teren odrade mini pripreme, a da se nakon toga po trenutnom plasmanu krene sa plej-ofom. Dok bi kao moguća opcija bilo i odigravanje final- ejt turnira u kome bi se osam najboljih odmah borili za trofej gde bi jedan meč nosio sve.

FOTO: KK Crvena zvezda 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter