0
Domaći fudbal

AŠĆERIĆ ZA HS IZ INDONEZIJE: Nisu ni ovde ozbiljno shvatali situaciju, sada raste broj mrtvih i zaraženih!

Objavljeno: 22.03.20 u 16:01

Sa velikim merama opreza suočavaju se države širom sveta, ne samo Evrope.

Jedna od njih je i Indonezija. Donedavni fudbaler Mačve Nikola Ašćerić ove zime karijeru je nastavio u tamošnjem prvoligašu Persik Kediri. Srpski napadač odigrao je dva meča pre obustavljanja prvenstva, upisao je jednu asistenciju. U Indoneziji je do ovog trenutka 514 obolelih, a preminulo je 48 osoba.

U razgovoru za HotSport Ašćerić je podelio svoje utiske o stanju u zemlji na jugoistoku Azije.

Indonezija je zemlja sa ogromnim brojem stanovnika, ima nekoliko višemilionskih gradova. U početku su shvatali neozbiljno i bezazleno, poput nas. Veliki broj obolelih se drastično povećao prethodnih dana, broj smrtnih slučajeva takođe. Letovi iz i u zemlju su otkazani, državne institucije rade samo online, škole su zatvorene – objašnjava Ašćerić.

Drastične mere preduzete su i u sportu.

Liga je pauzirana, prvobitno do četvrtog aprila. Sve su prilike da će biti i duže od toga, jer su uglavnom svi klubovi obustavili svoje aktivnosti. Nekoliko klubova koji su održavali treninge prethodnih nedelja od ponedeljka će morati da ih obustave. Gradovi u kojima nema zaraženih su u izolaciji i ne preporučuje se nikakav izlazak iz grada, pogotovo ne u područjima gde ima zaraženih građana – dodaje Ašćerić.

Stanje na ulicama je relativno normalno…

Marketi normalno funkcionišu, nema neke navale, ima svega osim sredstava za dezinfekciju, maski nema već dva meseca unazad – ističe srpski fudbaler.

Ašćerić je imao poruku za sugrađane u Srbiji.

– Potrudite se da izdržite naredni period kod kuće i sa najmilijima. Jedini način da suzbijemo ovu pandemiju je da je ne širimo i samim tim se što pre vratimo normalnim aktivnostima čuvajte sebe i ljude oko sebe, poštujte upudstva nadređenih. Pa da svi zajedno slavimo pobedu – pun optimizma je Nikola Ašćerić.

FOTO: FK Mačva 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter