0
Košarka

FOTO: Košarkaški savez Srbije (KSS)

PONOSNI SMO NA ČIKA BORU: Predrag Danilović se oprostio od košarkaške legende

Objavljeno: 20.03.20 u 15:58

Legendarni košarkaški funkcioner i nekadašnji igrač Bora Stanković, napustio nas je danas, u 95. godini života.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović izrazio je saučešće porodici Bore Stankovića i celokupnoj košarkaškoj javnosti naše zemlje. Predsednik KSS, navodeći da je reč o nemerljivom gubitku, rekao je:

Bora Stanković je jedan od četvorice velikana koji su postavili temelje košarke u tadašnjoj Jugoslaviji. Jedan je od najzaslužnijih za razvoj našeg sporta i za to što smo u evropskim košarkaškim okvirima decenijama imali naše na odgovornim mestima. Uz igrače i stručni štab reprezentacije imao je najveće zasluge za evropsko zlato koje smo osvojili u Atini 1995. godine.

Oduvek je bio čovek sa vizijom, imao sam sreće da, kao predsednik Košarkaškog saveza Srbije, kao i u FIBA osam godina, sarađujem sa jednim takvim izuzetnim čovekom koji je pisao istoriju svetske košarke i da od njega mnogo naučim, što je neprocenjivo iskustvo. Bila je velika čast i privilegija poznavati takvu košarkašku, sportsku i ljudsku veličinu kakva je bio naš čika Bora. Ponosni smo na čoveka koji je promenio i zadužio svetsku košarku, dovoljno je da pogledate njegovu biografiju i sve će vam biti jasno.

Čika Bora je, kao počasni predsednik Košarkaškog saveza Srbije, uvek bio tu za nas da pomogne dragocenim savetima i velikim ugledom koji je imao u svetu košarke i sporta uopšte – istakao je predsednik KSS Predrag Danilović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter