1
AdmiralBet ABA Liga

PROFESOR KOPRIVICA: Ova situacija će potrajati, održavanje Olimpijskih igara neće imati smisla!

Objavljeno: 16.03.20 u 23:58

Renomirani stručnjak u oblasti fizičke spreme profesor Vladimir Koprivica govorio je o koronavirusu i uticaju virusa na sport.

Koprivica je za ‘Večernje novosti‘ govorio o vanrednom stanju, koronavirusu i otkazanom meču protiv Uniksa.

Mi smo za vikend dali igračima slobodno, danas je trebalo da nastavimo sa trenizima, ali usled novonastale situacije, nismo. U suštini, odluke se više ne donose na nivou kluba, trenera, već sve zavisi od državnog vrha -kaže profesor Koprivica, koji je u Partizanu zadužen za fizičku pripremu u saradnji sa Alenom Đorđevićem.

Bilo je predviđeno da se košarkaši vrate treningu, ali je vanredno stanje promenilo njihove planove.

Znamo da su teretane mesta na kojima najčešće dolazi do širenja virusa, jer on ostaje baš na tim metalnim površinama. Mi sve to dezinfikujemo, vodimo računa i da se samo mi pitamo, trenirali bismo normalno. Ali ovako sve je pod znakom pitanja, nastavak takmičenja, rasplet u ligama – poručio je Koprivica.

Predviđeno je da se 11. aprila košarka vrati, a to će zavisiti od zdravstvenog stanja u Evropi.

Moje mišljenje je da će sve ovo potrajati. Kod nas nije veliki broj zaraženih, ali kad pogledamo Italiju, Španiju… Pa da li će klubovi iz tih zemalja doći u normalu, kad i ostali. Lično, mislim i da neće imati smisla da se održe Olimpijske igre, jer kako uopšte pripremiti sportiste, posle svega ovoga. Dok se prvenstva nastave, pa kvalifikacije, pa pripreme. Sve to deluje veoma neizvesno – dodaje on.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter